Berlinale 2019 | H Juliette Binoche αναλαμβάνει ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της 69ης διοργάνωσης
11 Δεκεμβρίου 2018 17:46
Berlinale 2019 | H Juliette Binoche αναλαμβάνει ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η επιτυχημένη γαλλικής καταγωγής ηθοποιός Juliette Binoche (Vision, Certified Copy ) ορίστηκε ως η επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής του 69ου Φεστιβάλ του Βερολίνου που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου του 2019.

Η Juliette Binoche έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στο Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι, στο Three Colors: Blue και στο Chocolat, ενώ απέσπασε το βραβείο της Ακαδημίας και Αργυρή Άρκτο για την ερμηνεία της στον Άγγλο Ασθενή του Anthony Minghella.

Η σχέση της ηθοποιού με την Berlinale αριθμεί πολλά χρόνια, ήδη από τότε που προβλήθηκε το The Night Is Young το 1987 και το The Lovers on the Bridge το 1992. Η υποκριτική της δεινότητα ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλους σύγχρονους συναδέλφους της, ώστε να αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες φυσιογνωμίες στον χώρο του θεάματος.

Την επόμενη χρονιά λοιπόν, θα είναι εκείνη που θα απονείμει την Χρυσή Άρκτο στον/στην διαγωνιζόμενο/-η που θα νικήσει στον καθιερωμένο κινηματογραφικό θεσμό του Βερολίνου.

Όταν γνωστοποιήθηκε η εν λόγω ανακοίνωση, Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ του Βερολίνου, Dieter Kosslick εξέφρασε τον ενθουσιασμό του επ’ αυτού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι περιχαρής που η Juliette είναι η πρόεδρος στην φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ για το 2019! Το Φεστιβάλ μοιράζεται μία μακρά σχέση μαζί της, και είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψει σε αυτό σε μία διακεκριμένη θέση!».

Η Binoche ευχαρίστησε με την σειρά της τον Kosslick, αναγνωρίζοντας από μεριάς της πως η κίνηση να προΐσταται εκείνη της κριτικής επιτροπής, συνιστά για την ίδια «τεράστια τιμή»: «Σημαίνει τα πάντα για ‘μένα! Ανυπομονώ για αυτό το ιδιαίτερο ραντεβού με όλη την επιτροπή, και θα αγκαλιάσω τα καθήκοντά μου με χαρά και φροντίδα!».