Απεβίωσε η Ρίκα Βαγιάννη σε ηλικία 56 ετών

Ο Τύπος αποχαιρετά μία αξιόλογη εκπρόσωπό του
07 Αυγούστου 2018 14:00
Απεβίωσε η Ρίκα Βαγιάννη σε ηλικία 56 ετών

Ανακοινώθηκε σήμερα ο θάνατος της δημοσιογράφου Ρίκας Βαγιάννη, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της. Η Ρίκα Βαγιάννη ή αλλιώς η κατά κόσμον γνωστή Μαρίκα Ζούλα, κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου γεννήθηκε το 1962 στο Παγκράτι.

Υπηρέτησε την τέχνη της υποκριτικής σπουδάζοντας στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ’ όπου και αποφοίτησε το 1982 ενώ ξεκίνησε να κερδίζει ολοένα και περισσότερο την συμπάθεια του κοινού ως ηθοποιός μέσα από την συμμετοχή της στην δραματική σειρά το Μινόρε της Αυγής. Μεταξύ άλλων όμως ασχολήθηκε και με την επιστήμη της Επικοινωνίας, κάνοντας τα δικά της βήματα στον χώρο της δημοσιογραφίας. Εργάστηκε στον έντυπο Τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Είχε αναλάβει την αρχισυνταξία περιοδικών όπως το Colt, διατηρώντας παράλληλα την δική της ημερήσια στήλη στην Απογευματινή και στο Έθνος. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Protagon.

Ως παρουσιάστρια εργάστηκε στο Mega, στο Star, αλλά και στην ΕΡΤ απ’ όπου και αποχώρησε το 2012 μετά από 15 χρόνια συνεργασίας. Τέλος, υπήρξε συγγραφέας δύο παιδικών βιβλίων, με το ένα από αυτά, «Ο Οδυσσέας φοβάται το σκοτάδι», να είναι εμπνευσμένο από τον γιο της.

Μέσα από επίσημη ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήριά του προς την οικογένειά της και την απεριόριστη εκτίμηση τους για την μακρά και υποδειγματική προσφορά της στον κλάδο:

«Το πηγαίο χιούμορ της, η αυθεντικότητά της, η άνεσή της απέναντι στον τηλεοπτικό φακό, η εξαίρετη πένα της, η ετυμολογία και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της, ήταν στοιχεία που χαρακτήρισαν τη ζωή και τη σταδιοδρομία της. Όλοι όσοι τη γνώρισαν ή είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της, βεβαιώνουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την πρόσχαρη διάθεση με την οποία αντιμετώπιζε τα προσφιλή της πρόσωπα και τους συναδέλφους της. Η Ρίκα Βαγιάννη υπήρξε μια εξαίρετη συνάδελφος που, παρά το σύντομο βίο της, κατάφερε να αφήσει γερό το αποτύπωμά της στην ελληνική δημοσιογραφία. Εργάστηκε με συνέπεια, ευγένεια και συναδελφικότητα, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει αντιπαλότητες και προστριβές».