Ο "αληθινός" Super Mario απεβίωσε

Ο Mario Segale άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών
02 Νοεμβρίου 2018 12:41
Ο

Δύσκολο έως και απίθανο να μην γνωρίζει κάποιος τα Super Mario παιχνίδια. Τίτλοι οι οποίοι μεγάλωσαν γενιές και γενιές από μικρούς gamers και τους γνώρισαν τον διάσημο ψηφιακό υδραυλικό της Nintendo. Ποιος κρύβεται όμως πίσω από το όνομα του Mario; Ο Mario Segale. Ένα επιτυχημένος ιταλοαμερικανός μεσίτης του οποίου το όνομα δόθηκε στον διάσημο ήρωα της Nintendo. Πριν την "βάφτιση" του υδραυλικού η εταιρία αρχικά τον ονόμασε Jumpman μέχρι που ο Segale μπήκε στην μέση και βοήθησε την Nintendo μισθώνοντας της μία αποθήκη στην Αμερική για το δικό της τμήμα ανάπτυξης.

Από εκεί, ο Minoru Arakawa που ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση του τμήματος της Nintendo Αμερικής, είπε στον Segale πως ο ήρωας από εκείνη την στιγμή θα φέρει το όνομα του μιας και βοήθησε αρκετά την εταιρία. Και έτσι ο Jumpman έγινε ο Mario που όλοι γνωρίζουμε.

Η gaming σκηνή όμως σήμερα θρηνεί. Ο Mario Segale, ο "αληθινός" Super Mario άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών. Πίσω του άφησε την γυναίκα του Donna, τέσσερα παιδιά και εννέα εγγόνια. Εμείς ως Unboxholics ευχόμαστε καλό ταξίδι στον Mario Segale και αμέτρητα "ευχαριστώ" γιατί χωρίς αυτόν πιθανότατα ίσως ο Mario που ξέρουμε τώρα να ήταν πολύ διαφορετικός.