Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ της Βενετίας θα πέσει με το "Driven" του Nick Hamm

Η βιογραφία του DeLorean επιλέχθηκε να κλείσει την 75η διοργάνωση
06 Αυγούστου 2018 17:35
Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ της Βενετίας θα πέσει με το

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Driven, το βιογραφικό δράμα που επικεντρώνεται στην ζωή του John DeLorean και το οποίο σκηνοθέτησε ο ιρλανδικών καταβολών Nick Hamm πρόκειται να γράψει τον επίλογο του 75ου Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του λοιπόν, έχει δρομολογηθεί να πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου του 2018 μέσα στα πλαίσια του αναγνωρισμένου αυτού κινηματογραφικού θεσμού. Το φιλμ είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία που αφορά την επιχείρηση του FBI να πιάσει τον DeLorean, τον πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που έφερε την επωνυμία του. Η ταινία χρονικά τοποθετείται αρχές της δεκαετίας του 1980 στην Καλιφόρνια, εξιστορώντας μας την άνοδο της DeLorean Motor Company που ανήκε στην παραπάνω φυσιογνωμία, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις διασυνδέσεις που είχε ο ιδρυτής της με τον Jim Hoffman, έναν πρώην πληροφοριοδότη, και στο συνακόλουθο σκάνδαλο διακίνησης ναρκωτικών όπου ήταν αναμεμειγμένος.

Ο Lee Pace (Guardians of the Galaxy,The Hobbit) εν προκειμένω πρωταγωνιστεί ως ο μηχανικός  και σχεδιαστής DeLorean, με τον Jason Sudeikis (Downsizing) να τον πλαισιώνει υποκριτικά ως ο Hoffman. Η Judy Greer (Ant-Man) υποδύεται την σύζυγο του δεύτερου, την Ellen, ενώ ο Corey Stoll (House of Cards) ερμηνεύει τον φιλόδοξο ομοσπονδιακό πράκτορα εν ονόματι Benedict Tissa.

O Hamm δήλωσε χαρακτηριστικά επ’ αυτού:  «Το Φεστιβάλ της Βενετίας είναι ένα εμπνευσμένο γεγονός με απίστευτο κοινό! Νιώθω ότι με τιμά και μου δίνει εξίσου χαρά που είμαι ξανά προσκεκλημένος εδώ, για να μοιραστώ όμως αυτήν την τρελή και απερίγραπτη ιστορία».

Το σενάριο του Driven επιμελήθηκε ο Colin Bateman (The Journey) και πίσω από την παραγωγή του όλου εγχειρήματος βρίσκονται οι Tempo Productions, The Pimienta Film Company και η Romulus Entertainment.