Ferrari: Στο πρώτο trailer της ταινίας ο Michael Mann μεταμορφώνει τον Adam Driver σε Έντζο Φεράρι

Ένταση, δράμα, θρήνος και θρίαμβος σε μια καταιγιστική βιογραφική ταινία
30 Αυγούστου 2023 21:48
Ferrari: Στο πρώτο trailer της ταινίας ο Michael Mann μεταμορφώνει τον Adam Driver σε Έντζο Φεράρι

Η NEON Films κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer της ταινίας "Ferrari" σε σκηνοθεσία του Michael Mann, γνωστού για τις ταινίες "Heat" (Ένταση), "Collateral", "Ο Τελευταίος των Μοϊκανών" (Last of the Mohicans) και "The Insider". Στη βιογραφική ταινία για τον δημιουργό της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Adam Driver μεταμορφώνεται στον Ιταλό επιχειρηματία, οδηγού αγώνων και ιδρυτή της, Έντζο Φεράρι. 

Μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό, παίζουν οι: Penélope Cruz, Shailene Woodley, Sarah Gadon, Gabriel Leone, Jack O’Connell, και Patrick Dempsey. Και μπορεί να είναι μια βιογραφική ταινία αλλά δεν εστιάζει στο κλασικό μοτίβο της ανόδου και της πτώσης του ή μέχρι τον θάνατό του. 

Αντιθέτως ο Mann θεώρησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μια παράξενη και ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο στη ζωή του Enzo Ferrari για να αποτυπώσει στη μεγάλη οθόνη. Επικεντρώνεται στο καλοκαίρι του 1957 όπου βρίσκει τον πρώην οδηγό της Formula 1, Enzo Ferrari, στο χείλος της οικονομικής και προσωπικής καταστροφής μετά τον θάνατο του γιου του, Dino, σε ηλικία 24 ετών από μια σπάνια ασθένεια. Αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα ποντάροντας σε ένα τελευταίο αγώνα. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο "Enzo Ferrari: The Man and his Machines" του αθλητικού δημοσιογράφου Brock Yates, ενώ τη διασκευή του σεναρίου ανέλαβε ο Troy Kennedy Martin. 

Το trailer μάλιστα διαθέτει μια ιδιαίτερη αισθητική και μοντάζ χωρίς καθόλου διαλόγους και μόνο η ένταση και ο ηλεκτρισμός των σκηνών να μιλούν, από μόνες τους.

Δείτε το teaser trailer της ταινίας "FERRARI"

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει: "Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1957. Πίσω από το θέαμα της Formula 1, ο πρώην οδηγός Enzo Ferrari βρίσκεται σε κρίση. Η χρεοκοπία απειλεί το εργοστάσιο που ο ίδιος και η σύζυγός του, Λάουρα, έχτισαν από το τίποτα δέκα χρόνια νωρίτερα. Ο ασταθής γάμος τους πλήττεται από την απώλεια του γιου τους, Ντίνο. Η Φεράρι παλεύει να αναγνωρίσει ένα άλλο παιδί με τη Λίνα Λάρντι. Εν τω μεταξύ, το πάθος των οδηγών του για τη νίκη, τους ωθεί στα άκρα καθώς ξεκινούν τον επικίνδυνο αγώνα 1.000 μιλίων στην Ιταλία, το Mille Miglia."

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η επιστροφή του Mann με ταινία στη μεγάλη οθόνη, έπειτα από μια επταετή απουσία, καθώς το "Blackhat" του 2015 ήταν η τελευταία του. Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του φιλμ στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Μάικλ Μαν έκανες τις εξής δηλώσεις: "Πολύ πριν γυρίσω το Ferrari, μπόρεσα να περπατήσω στα δωμάτια του Enzo, να δω τα ημερολόγιά του, να μάθω τις συνήθειές του, να θαυμάσω την ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο της Laura, όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, να ρωτήσω τον γιατρό τους, να γνωρίσω την ανιψιά της Lina, να καταλάβω τον τρόπο και τη νεωτερικότητά της. Να καθίσω στην καρέκλα του κουρείου του Enzo, να περπατήσω στα πεζοδρόμια και να κατοικήσω στη γειτονιά του, όπου έζησα κι εγώ, να εξερευνήσω τα αστραφτερά μηχανικά μέρη μέσα σε έναν V12 κινητήρα Lampredi και τη γλυπτική των αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του '50.

Και το σημαντικότερο, να ασχοληθώ με τον γιο του Enzo, τον Piero, από τον οποίο έμαθα και απορρόφησα τόσα πολλά, που προσπάθησα να ζωντανέψω τα πάθη και τη γοητεία, το καταιγιστικό πνεύμα του Enzo, την οδύνη της απώλειας ενός παιδιού, τα οπερατικά παραληρήματα, το συναισθηματικό άσυλο, την τραγωδία, το μνημειώδες στοίχημα σε έναν αγώνα και τον αγώνα για επιβίωση, τα οποία συνέπεσαν στους τέσσερις μήνες του 1957."

Το Ferrari θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ την περίοδο των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου), ενώ κάνει αυτή την εβδομάδα την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας 2023 που σήμερα 30/08 άνοιξε αυλαία.