Το βιβλίο του The Last Jedi κρύβει μια τεράστια αποκάλυψη για τον Luke;

Μια φήμη που αν ισχύει αλλάζει πολλά δεδομένα
26 Φεβρουαρίου 2018 20:17
Το βιβλίο του The Last Jedi κρύβει μια τεράστια αποκάλυψη για τον Luke;

Μια τεράστια αποκάλυψη για τον Luke Skywalker φημολογείται πως επιφυλάσσει το novel του Star Wars: The Last Jedi. 

Προειδοποιούμε πως τα παρακάτω μπορεί και να είναι SPOILERS, οπότε προχωρήστε με δική σας ευθύνη!


Οι τολμηρές αποφάσεις του Rian Johnson στο The Last Jedi δίχασε βαθύτατα τους fans του Star Wars, κυρίως με τον τρόπο που επέκτεινε τη μυθολογία και συγκεκριμένους κανόνες που διέπουν το σύμπαν. Ένα από αυτά ήταν η επιστροφή του Luke Skywalker και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται σε εμάς: ως ένας ερημίτης που προτιμά να πεθάνει μόνος του παρά να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. 

Η ταινία δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου -πέραν μιας εξαίρεσης- με τα όσα έκανε ο Luke μεταξύ των Return of the Jedi και The Force Awakens. Αναφερόμαστε στο σκοπό που είχε να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά Jedi. Φαίνεται πως με το βιβλίο του The Last Jedi ο χαρακτήρας του θα επεκταθεί με τρόπο που θα αλλάξει πολλά δεδομένα.

Σύμφωνα με το Dork Side of the Force, το οποίο ισχυρίζεται πως ένας που έχει στην κατοχή του ένα πρώιμο αντίτυπο του επίσημου novelization του The Last Jedi, τους αποκάλυψε την πρώτη πρόταση του βιβλίου. Αυτή αποκαλύπτει πως ο Luke είχε παντρευτεί στο παρελθόν, βάζοντας έτσι ένα ακόμη στοιχείο του Legends -πρώην Expanded Universe- στο επίσημο νέο canon του Star Wars.

Η πρώτη πρόταση αναφέρει: 

Ο Luke Skywalker στεκόταν στη δροσερή άμμο του Tatooine, με τη γυναίκα του στο πλάι του. 

Επειδή, όμως το βιβλίο ακόμη δεν έχει βγει, τίποτα ακόμη δεν είναι επιβεβαιώμενο και έτσι καλό είναι να τα λάβετε με κάθε επιφύλαξη.  Στο παλιό canon, να αναφέρουμε πως ο Luke είχε παντρευτεί με την Mara Jade, μια πρώην δολοφόνο της Αυτοκρατορίας και μετέπειτα Jedi Knight. Εάν και εφόσον ισχύουν αυτά, τα λεγόμενα του Pablo Hidalgo της Lucasfilm θα επαληθευτούν και περισσότερα στοιχεία του Legends του Star Wars θα γίνουν μέρος του canon. 

Η αποκάλυψη αυτή ανοίγει μια νέα σειρά θεωριών για τον ρόλο του Luke και τη σχέση του με τη Rey, ακόμη και έναν πιθανό ρόλο για τη γυναίκα του να εμφανιστεί στο Episode IX. 

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 6 Μαρτίου που κυκλοφορεί η νουβέλα του Star Wars: The Last Jedi