Ο John Williams θα εμπλακεί στο soundtrack του Solo: A Star Wars Story

Δεν τελείωσε η ενασχόλησή του με το σύμπαν στο The Last Jedi
30 Δεκεμβρίου 2017 19:16
Ο John Williams θα εμπλακεί στο soundtrack του Solo: A Star Wars Story

Το The Last Jedi αποτέλεσε εκτός από το επόμενο κεφάλαιο στο Skywalker saga, και την ευκαιρία να ακούσουμε ένα νέο soundtrack από τον John Williams. Το προχωρημένο της ηλικίας του (85 ετών), του επιτρέπει να συμμετέχει σε επιλεγμένα projects και ευτυχώς για εμάς, το Episode VIII δεν ήταν η τελευταία Star Wars ταινία που θα εμπλακεί. 

Ο θρυλικός συνθέτης έδωσε συνέντευξη στο Variety, αποκαλύπτοντας πως θα συνεργαστεί ξανά με τη Lucasfilm για το Solo: A Star Wars Story και το συνθέτη της ταινίας, John Powell. Συγκεκριμένα, ο Williams θα γράψει το key theme της ταινίας του Han Solo και έπειτα θα το πασάρει στον Powell για να ολοκληρώσει το score.

Η δουλειά του Powell είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτό που θα κάνω είναι να το δώσω στον John και τον σκηνοθέτη Ron Howard και εάν όλες οι πλευρές είναι ευχαριστημένες τότε και εγώ θα είμαι...ο Powell θα ολοκληρώσει τη μουσική. Αυτός θα γράψει τα υπόλοιπα θέματα και όλο το υλικό, το οποίο θα ανυπομονώ να ακούσω. 

Οπότε η ανάμειξη του Williams θα είναι ουσιαστικά ένας έτοιμος καμβάς, μία βάση για να στηριχτεί ο νεοεισερχόμενος συνθέτης, γνωστός για τη δουλειά του στα How to Train your Dragon, Jason Bourne films, X-Men: The Last Stand,Ice Age, Kung Fu Panda.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα ακούσουμε μουσική Star Wars από άλλον συνθέτη πέραν του Williams. Ο πρώτος ήταν ο μόνιμος συνεργάτης της Disney, Michael Giacchino, ο οποίος έκανε αξιοσημείωτη δουλειά στο Rogue One δεδομένου ότι είχε μόλις τρεις εβδομάδες στη διάθεσή του. 

Το Solo: A Star Wars Story αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου του 2018.