Oscars 2023: Ο John Williams έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες από κάθε άλλον στην ιστορία

Ο θρυλικός συνθέτης συνεχίζει να γράφει ιστορία και να σπάει το δικό του ρεκόρ
25 Ιανουαρίου 2023 23:52
Oscars 2023: Ο John Williams έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες από κάθε άλλον στην ιστορία

Ο John Williams είναι ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής και του κινηματογράφου και πλέον είναι ένας ρέκορντμαν των βραβείων Όσκαρ. 

Ο θρυλικός συνθέτης είναι ο καλλιτέχνης εν ζωή με τις περισσότερες υποψηφιότητες στον θεσμό Oscars, καθώς έσπασε το ρεκόρ που είχε θέσει ο ίδιος και πλέον μετράει 53 υποψηφιότητες από την Ακαδημία. 

Η 53η του υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερης Μουσικής ήρθε από το soundtrack της ταινίας The Fabelmans, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο Τζον Γουίλιαμς βρίσκεται πίσω από τον αείμνηστο Walt Disney (Γουόλτ Ντίσνεϊ) που στην καριέρα του συγκέντρωσε 59 υποψηφιότητες και 22 νίκες στα βραβεία Oscars. 

"Είμαι ευγνώμων προς την Ακαδημία για την ευγενική αναγνώρισή της και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στον Στίβεν Σπίλμπεργκ που μου έδωσε την ευκαιρία να συνθέσω τη μουσική για αυτή την πολύ ιδιαίτερη και προσωπική ταινία". είπε ο Ουίλιαμς σε δήλωσή του. 

Πριν μερικούς μήνες ο Williams είχε δηλώσει πως θα αποσυρθεί από την παραγωγή soundtracks ταινιών μετά το Indiana Jones and the Dial of Destiny. Μια απόφαση που τελικά αναίρεσε πρόσφατα και στην οποία έπαιξε ρόλο ο Steven Spielberg και η ταινία The Fabelmans. Μιλώντας στο Entertainment Weekly είπε πως "Θα παραμείνω εδώ για λίγο ακόμη. Δεν μπορώ να αποσυρθώ από τη μουσική. Μια μέρα χωρίς μουσική θα ήταν λάθος.

Παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει και με το παραπάνω την απόσυρσή του, ο μαέστρος δηλώνει πως δεν μπορεί χωρίς τη μουσική.

Η τελευταία Star Wars ταινία που έγραψε ήταν το Star Wars: The Rise of Skywalker έχοντας δηλώσει ότι αποσύρεται από το σύμπαν του George Lucas. Ωστόσο, το theme του Obi-Wan Kenobi τον επανέφερε προσωρινά στην ενεργό δράση για να γράψει αποκλειστικά και μόνο αυτό το κομμάτι. 

Η λαμπερή 95η Τελετή απονομής των βραβείων Oscars 2023 θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel. Tα πάντα για τις υποψηφιότητες θα βρείτε πατώντας εδώ