Η Disney είναι πολύ κοντά στο να αγοράσει τη Fox και να κυριαρχήσει στο Hollywood

Θα έχει υπό την κατοχή της τα μεγαλύτερα franchises
06 Δεκεμβρίου 2017 17:13
Η Disney είναι πολύ κοντά στο να αγοράσει τη Fox και να κυριαρχήσει στο Hollywood

Ένα ακόμη deal του αιώνα ετοιμάζεται να γίνει από την Walt Disney Company και να καταπιεί μεμιάς μια ντουζίνα franchises, φέρνοντας τα υπό την αιγίδα της. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του CNBC, η Disney βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία με την 21st Century Fox για την εξαγορά της εταιρίας από την οικογένεια Murdoch. Το σπίτι του Mickey Mouse ετοιμάζεται να ρίξει τεράστιες ποσότητες ρευστού -φημολογείται ποσό άνω των $60 δις- για να αγοράσει τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά assets της Fox, με αποτέλεσμα, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, να έχει στην κατοχή της γιγαντιαία franchises όπως το Avatar και τα επερχόμενα sequels του, το Alien και τους X-Men για αρχή.

Στα παραπάνω δεν αναφέρουμε πως θα είναι ιδιοκτήτρια σειρών όπως τα The X-Files, Simpsons, χαρακτήρων όπως του Deadpool και τους Fantastic Four, ενώ θα αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα του video streaming, μιας και θα εισχωρήσει στο Hulu τον ανταγωνιστή του Netflix, την ώρα που ως Disney ετοιμάζει την δική της υπηρεσία. Μετοχές θα έχει επίσης στο κανάλι FX των The Walking Dead και του Better Call Saul. 

Το Fox από την πλευρά του θα διασπαστεί με το απομεινάρι του να είναι το ειδησεογραφικό τμήμα του Fox News και του Fox Sports. Μετά τη Lucasfilm, που έφερε το Star Wars, μετά τη Marvel που έφερε όλους αυτούς του υπερήρωες και το περίφημο κινηματογραφικό σύμπαν, αυτό θα ενισχυθεί με την παρουσία των X-Men και πολλών ακόμη, εφόσον φέρει στην αγκαλιά της τη Fox. Να έχετε επίσης, υπόψιν, ότι θα αποκτήσει τα δικαιώματα της αυθεντικής τριλογίας του Star Wars, ανοίγοντας το δρόμο για την πολυπόθητη 4Κ επανέκδοση τους. 

Τέλος, οι πηγές λένε πως το deal υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, οπότε σύντομα θα έχουμε νέα για την υπόθεση.