Το The Walking Dead επέστρεψε με έξι νέες ιστορίες για τους αγαπημένους χαρακτήρες

Η ομάδα μαζεύει τα κομμάτια της
13 Μαρτίου 2021 12:33
Το The Walking Dead επέστρεψε με έξι νέες ιστορίες για τους αγαπημένους χαρακτήρες

Το The Walking Dead επέστρεψε στις οθόνες μας με τη συνέχεια της 10ης σεζόν μετά τα καταιγιστικά γεγονότα του πολέμου με τους Whisperers. Ανακεφαλαιώνοντας, είδαμε τον Negan να σκοτώνει την Alpha, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το ρόλο του διπλού πράκτορα και τη συμφωνία που είχε με την Carol. Ο διψασμένος για εκδίκηση Beta, βρίσκει το τέλος του από τον Daryl, βρίσκοντας τη λύτρωση στα χέρια των ζόμπι που τόσο αγαπούσε. Τέλος, η Carol οδήγησε χιλιάδες ζόμπι στον γκρεμό, εξαλείφοντας μια για πάντα την απειλή της ορδής των Whisperers.

Δεν είναι όμως ένα παραδοσιακό happy end για την ομάδα, καθώς οι θυσίες ήταν πολλές. Το Kingdom έπεσε, το Hilltop καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά και η Alexandria εγκαταλείφθηκε για την προετοιμασία της τελικής μάχης. Παρά τις απώλειες, η ομάδα είναι πιο δεμένη από ποτέ, καταλαβαίνει πλέον ο ένας τον άλλον, καταλαβαίνουν καλύτερα μεταξύ τους τον πόνο του καθενός.

Η επιστροφή της σειράς επικεντρώνεται στους επιζώντες οι οποίοι προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν, κυρίως ψυχολογικά μετά την καταστροφή που άφησε πίσω του ο πόλεμος με τους Whisperers. Τα νέα επεισόδια είναι έξι, με ονομασίες Home Sweet Home, Find Me, One More, Splinten, Diverged και Here’s Negan, κάθε ένα με το δικό του νόημα. Νέα πρόσωπα θα κάνουν την εμφάνισή τους, όπως ο Robert Patrick, η Hilarie Burton Morgan και ο Okea Eme-Akwari.

Στο Home Sweet Home η Maggie επιστρέφει για να ανακαλύψει προς απογοήτευσή της πως ο Negan έχει γίνει αποδεκτός στην κοινότητά τους και η σιωπηλή ένταση μεταξύ τους είναι εμφανής. Δεν υπάρχει όμως θυμός από πλευράς της, οι εξελίξεις την έχουν ήδη “διαλύσει” και έχει γίνει τόσο σκληρή που τίποτα πέρα από την ασφάλεια του γιου της δε φαίνεται να την ακουμπά. Ταυτόχρονα, η ομάδα που φέρνει μαζί της φαίνεται να την εμπιστεύεται απόλυτα, ενώ κάνει την εμφάνισή του ο Okea Eme-Akwari (Greenland, Cobra Kai) ως ο μυστηριώδης μασκοφόρος άντρας. Μία συζήτηση μεταξύ Maggie και Daryl μας δίνει πληροφορίες για το λόγο που έφυγε και τι έκανε όλη αυτήν την περίοδο που έλειπε. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται μία νέα, άγνωστη απειλή, οι Reapers. Δε γίνονται πολλά γνωστά, φαίνεται όμως πως πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα με στρατιωτική εκπαίδευση.

Στο Find Me έχουμε μία origin ιστορία του Daryl, η οποία έρχεται να συμπληρώσει το κενό πενταετίας που είχαμε όσο είχε φύγει για να ψάξει τον Rick. Καθώς η Carol με τον Daryl βγαίνουν για κυνήγι, ο σκύλος του Daryl, "Dog” τους οδηγεί σε μία καλύβα και υπό τη μορφή flashbacks μαθαίνουμε τί έγιναν τα πέντε τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ο Daryl γνωρίζει μία εξίσου βασανισμένη από τη μοίρα γυναίκα, την Leah. Πέρα όμως από το απροσδόκητο ρομάντζο της Leah και του Daryl, αποδεικνύεται η δυνατή φιλία του με την Carol. Το σημαντικότερο όμως είναι η εμβάθυνση στα συναισθήματα ενός από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες της σειράς, του Daryl. Βλέπουμε πόσο του στοίχησε η απώλεια του Rick, βλέπουμε την εύρεση θαλπωρής στα χέρια της Leah και βλέπουμε πόσο βασίζεται στην Carol και πόσο τη σέβεται. Ευχάριστη νότα στο όλο επεισόδιο είναι η παρουσία του σκύλου Dog, ο οποίος έγινε η μασκότ των γυρισμάτων.

Στα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια υποθέτω πως θα δούμε παρόμοιες ξεχωριστές ιστορίες για τους υπόλοιπους κύριους χαρακτήρες. Βάσει του trailer του One More μπορούμε να αναμένουμε την εξέλιξη της ιστορίας του Aaron και του Gabriel, ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή από τους Whisperers χάρη στην Maggie. Τώρα με το χάρτη που τους έδωσε, αναζητούν τροφή και προμήθειες για να φέρουν πίσω στην Alexandria όπου θα προσπαθήσουν να ανοικοδομήσουν την κοινότητά τους. Σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε και τον νεοεισερχόμενο στη σειρά και ταλαντούχο Robert Patrick (Terminator 2: Judgment Day, Scorpion) στο ρόλο του Mays.

Τα έξι νέα επεισόδια προβάλλονται αποκλειστικά στο κανάλι FOX (διαθέσιμο μέσω Cosmote TVNovaVodafone TVWind Vision) κάθε Δευτέρα 22.40. Για μία ανακεφαλαίωση των γεγονότων της 10ης σεζόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί.