To Baywatch επιστρέφει 25 χρόνια μετά το φινάλε του

Το ναυαγοσωστικό σώμα που έκαψε καρδιές στα 90s θα βουτήξει ξανά στις παραλίες
05 Μαρτίου 2024 18:32
To Baywatch επιστρέφει 25 χρόνια μετά το φινάλε του

Η μεγάλη επιστροφή του Baywatch είναι γεγονός, 25 χρόνια μετά το φινάλε της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το FOX εξασφάλισε την remake σειρά του Baywatch υπογράφοντας τη δημιουργία ενός φρέσκου σεναρίου για την καινούργια βερσιόν. 

H Fremantle, εταιρία παραγωγής της σειράς και το δίκτυο Fox προσέλαβαν την Lara Olsen (Spinning Out) για τη δημιουργία και το στήσιμο του νέου "Baywatch", το οποίο αποτελεί δημιούργημα των Michael Berk, Douglas Schwartz και Gregory J. Bonann. Όλοι όσοι έζησαν την εποχή που το Baywatch προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση (είτε αργότερα στις επαναλήψεις) θα θυμούνται το εμβληματικό intro με την ομάδα ναυαγοσωστών που έτρεχαν σε δραματικό slow motion από άκρη σε άκρη στις παραλίες του Λος Άντζελες με τα κόκκινα μαγιό τους. 

Προς το παρόν οι μόνες πληροφορίες που γνωρίζουμε για τη reboot σειρά του Baywatch στο Fox είναι μέσα από την νέα επίσημη σύνοψη που αναφέρει: "Οι τολμηρές διασώσεις στον ωκεανό, οι παρθένες παραλίες και τα εμβληματικά κόκκινα μαγιό επιστρέφουν, μαζί με μια ολόκληρη νέα γενιά ναυαγοσωστών του Baywatch, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις περίπλοκες, μπερδεμένες προσωπικές τους ζωές σε αυτό το γεμάτο δράση reboot που αποδεικνύει ότι υπάρχει η οικογένεια στην οποία γεννιέσαι και η οικογένεια που βρίσκεις".

Στην πρωτότυπη βερσιόν που έκανε μόδα αυτό το τρέξιμο, τα έντονα κόκκινα μαγιό και το εμβληματικό-ύμνο theme του "I'm Always Here" του Jimi Jamison, δεν ξέρουμε αν θα κάνουν κάποια εμφάνιση οι παλιοί ηθοποιοί όπως ο David Hasselhoff (Ντέιβιντ Χάσελχοφ) και η Pamela Anderson (Πάμελα Άντερσον). Γίνεται ξεκάθαρο όμως ότι θα υπάρξει μια νέα γενιά ναυαγοσωστών και ναυαγοσωστριών του Baywatch, άρα και ένα ολόφρεσκο cast ηθοποιών, που ωστόσο δε γνωρίζουμε αν θα υποδυθούν τους ρόλους του Μιτς Μπιουκάναν, της Σι Τζει Πάρκερ (C.J. Parker) και των υπόλοιπων παλιών και λατρεμένων χαρακτήρων. 

Το νέο εικαστικό του Baywatch (2024): 

Στην παλιά σειρά Baywatch εκτός από τον Χάσελχοφ και την Άντερσον, πρωταγωνίστησαν επίσης οι: David Charvet, Yasmine Bleeth,  Nicole Eggert, Gena Lee Nolin και πολλοί ακόμα. Για την ιστορία το Baywatch κράτησε για 11 σεζόν από το 1989 έως το 1999, ενώ αργότερα άλλαξε το ύφος και το cast του, μεταμορφώθηκε σε "Baywatch: Hawaii" και κράτησε μέχρι το 2001. Επίσης από το 1995 έως το 1997 προβλήθηκε η spinoff σειρά του με τίτλο "Baywatch Nights". 

Αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα αναβίωσης του Baywatch καθώς το Fox είχε κάνει μια παρόμοια προσπάθεια με την τηλεταινία-reunion με τίτλο "Baywatch: Hawaii" το 2003. Το 2017 κυκλοφόρησε η ομώνυμη κινηματογραφική ταινία "Baywatch" με τους Dwayne "The Rock" Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach, Priyanka Chopra Jonas, Ilfanesh Hadera, και Yahya Abdul Mateen II.