Η Ακαδημία απέβαλλε τον Harvey Weinstein

Διασυρμός χωρίς προηγούμενο για τον διάσημο παραγωγό του Hollywood
15 Οκτωβρίου 2017 23:41
Η Ακαδημία απέβαλλε τον Harvey Weinstein

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον διάσημο παραγωγό, Harvey Weinstein, περί σεξουαλικών επιθέσεων, εκβιασμών και βιασμού αρκετών γυναικών συναδέλφων του, έχουν ξεκινήσει μια καταιγίδα αποκαλύψεων στο Hollywood. Μερικά από τα θύματα του είναι οι Angelina Jolie, Rose McGowan, Ashley Judd και πολλές πολλές ακόμη καλλιτέχνιδες που βγήκαν στο φως για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους και τις εφιαλτικές εμπειρίες τους με τον συνιδρυτή της The Weinsten Company

Ο χωρίς προηγούμενο διασυρμός του Weinstein δεν έχει τελειωμό και ύστερα από τον τερματισμό του από την εταιρία του, έγινε γνωστό πως αποβλήθηκε και από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών. Το συμβούλιο της Ακαδημίας που περιλαμβάνει τους Tom Hanks, Steven Spielberg και Whoopi Goldberg συντέλεσε ένα έκτακτο meeting και πήρε την απόφαση να τερματίσει την δια βίου συμμετοχή του Weinstein. Μάλιστα, εξέδωσε και δελτίο Τύπου για την απόφαση αυτή: 

Το Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση αποβολή του από την Ακαδημία. Δεν διαχωριζόμαστε απλά από κάποιον που δεν αξίζει το σεβασμό των συναδέλφων του, αλλά στέλνει επίσης και ένα μήνυμα ότι η εποχή της εσκεμμένης άγνοιας και της επαίσχυντης συνενοχής σε σεξουαλικά κακοποιούμενη συμπεριφορά και την παρενόχληση στο χώρο εργασίας, έχει τελειώσει.  Αυτό που τίθεται εδώ είναι ένα πρόβλημα πολύ ανησυχητικό, που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Το διοικητικό συμβούλιο συνεχίζει να εργάζεται για τη θέσπιση δεοντολογικών προτύπων συμπεριφοράς, που όλα τα μέλη της Ακαδημίας θα πρέπει να αναδειχθούν.

Κάτι τέτοιο έχει συμβεί μόλις μια φορά στην 90ετή ζωή της Ακαδημίας όταν, ένας ηθοποιός ο Carmine Caridi παραβίασε μια πολιτική σχετικά με τον δανεισμό screeners ταινιών της λεγόμενης "award season".