Σημαντικές αλλαγές στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας από την Ακαδημία  

Για την ανάδειξη της διαφορετικότητας

Σημαντικές αλλαγές στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας από την Ακαδημία

Πιστή στον στόχο της να αναδείξει την διαφορετικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα στον κινηματογράφο είναι η Ακαδημία, η οποία ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές που έρχονται στον τρόπο επιλογής των υποψηφιοτήτων. Ξεκινώντας από την 94η Τελετή Απονομής που θα τιμήσει τις ταινίες του 2021, θα υπάρχουν πλέον 10 εγγυημένες υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας

Παλιότερα αυτό ήταν το στάνταρ, μετά τα βραβεία Όσκαρ περιορίστηκαν στις πέντε ταινίες αλλά μετά ο κανόνας άλλαξε για να περιλαμβάνει από πέντε έως δέκα ταινίες στην κατηγορία, όταν το 2008 το The Dark Knight έλειψε από την κατηγορία. Επομένως στα Oscars 2021 θα ισχύει το ήδη υπάρχον μοντέλο και από τα Oscars 2022, τα υποψήφια φιλμ θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν αδικίες και σαμποτάζ από τον τρόπο ψήφισης, παρά την απλούστευσή του. 

Ο CEO της Ακαδημίας, Dawn Hudson, μαζί με τον πρόεδρό της David Rubin, παρουσίασαν το σχέδιο "Academy Aperture 2025" που περιλαμβάνει τη δημιουργία μας task force, η οποία θα ρυθμίζει την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων προτύπων για τα δικαιώματα συμμετοχής. Ξεκινώντας πάλι από τα Oscars του 2022 θα δίνεται η δυνατότητα στα μέλη της Ακαδημίας, μέσω streaming στο site Academy Screening Room, να βλέπουν σε τριμηνιαία βάση όλες τις ταινίες που ευελπιστούν να καταλήξουν στη μεγάλη βραδιά και έτσι να δοθεί μεγαλύτερη έκθεση σε κάθε φιλμ.