Oscars: Έρχεται νέα κατηγορία βραβείου αλλά όχι για αυτή που όλο το Χόλιγουντ ήθελε

Η Ακαδημία ανοίγεται σε περισσότερες κατηγορίες - Πότε θα καθιερωθεί
08 Φεβρουαρίου 2024 22:26
Oscars: Έρχεται νέα κατηγορία βραβείου αλλά όχι για αυτή που όλο το Χόλιγουντ ήθελε

Το κυβερνητικό σώμα της Ακαδημίας έκανε μια αναπάντεχη ανακοίνωση σήμερα γνωστοποιώντας ότι θα προσθέσει πολύ σύντομα μια νέα ανταγωνιστική κατηγορία στα βραβεία Όσκαρ και συγκεκριμένα αυτή του casting, η οποία θα βραβεύει τους καλύτερους casting directors (διανομείς ρόλων).

Η νέα κατηγορία θα ξεκινήσει να υφίσταται από την 98η Τελετή Απονομής των Oscars που θα γίνει το 2026 και σε αυτήν θα μπορούν να συμμετέχουν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2025. 

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την Ακαδημία και τα Oscars καθώς είναι η πρώτη νέα κατηγορία που δημιουργείται εδώ και 23 χρόνια, καθώς η προηγούμενη ήταν αυτή της "Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μεγάλου Μήκους" πίσω στο 2001. "Οι υπεύθυνοι διανομής ρόλων παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή ταινιών και καθώς η Ακαδημία εξελίσσεται, είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε τη διανομή ρόλων στους κλάδους που αναγνωρίζουμε και γιορτάζουμε", δήλωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Bill Kramer και η πρόεδρος της Ακαδημίας, Janet Yang. 

Αυτή η κατηγορία ίσως όμως να μην είναι και η πιο ποθητή από τα μέλη της αλλά και το υπόλοιπο Χόλιγουντ, το οποίο εδώ και χρόνια πιέζει σθεναρά για μια κατηγορία "best stunts" (Καλύτερων stunts/σκηνών δράσης) όπου θα βραβεύονται οι καλύτεροι κασκαντέρ της βιομηχανίας. Για αυτό το θέμα κιόλας είχε αναφερθεί ο σκηνοθέτης του John Wick Chapter 4, Chad Stahelski, ο οποίος ξεκίνησε ως κασκαντέρ στο Χόλιγουντ, λέγοντας σε παλιότερη συνέντευξή του ότι υπάρχουν συζητήσεις στην Ακαδημία για να προστεθεί η αντίστοιχη κατηγορία, έχοντας λάβει μάλιστα σημαντική υποστήριξη στα ανώτερα κλιμάκια του Χόλιγουντ. 

Να θυμίσουμε ότι η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2024 θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα σε νέα ώρα και συγκεκριμένα στις 02:00 ώρα Ελλάδος).

 

Tags: