Το John Wick 4 σε τροχιά για Oscars; Ο σκηνοθέτης του μιλάει για τις πιθανότητές που έχει

Πιστεύει ότι αν υπήρχε Όσκαρ για κασκαντέρ το John Wick 4 θα το είχε κερδίσει
06 Νοεμβρίου 2023 23:46
Το John Wick 4 σε τροχιά για Oscars; Ο σκηνοθέτης του μιλάει για τις πιθανότητές που έχει

Όλο το Χόλιγουντ πλέον αναρωτιέται "γιατί δεν υπάρχει κατηγορία Καλύτερων Κασκαντέρ" στα βραβεία Όσκαρ. Ταινίες όπως τα πρόσφατα "Mission Impossible" με τον Tom Cruise, αλλά και η δουλειά των κασκαντέρ στις ταινίες "John Wick" με τον Keanu Reeves, που με το "Chapter 4" τερμάτισαν τον όρο 'εντυπωσιακά stunts', αποτελούν τρανά παραδείγματα. 

Ο σκηνοθέτης των ταινιών και πρώην κασκαντέρ, Chad Stahelski, θεωρεί πως η Ακαδημία έχει ωριμάσει αρκετά ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να προσθέσει μια νέα κατηγορία βραβείου Όσκαρ, που θα τιμάει τα καλύτερα stunts και τις ομάδες τους στις αντίστοιχες ταινίες. 

"Πραγματικά το πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχει το Χρυσό Αγαλματίδιο για τα stunts. Απλώς πρέπει να βρουν το "πώς", όχι τόσο το "γιατί", γιατί όλοι είναι καλοί με τα "γιατί" ανέφερε ο Stahelski στην αποκλειστική συνέντευξή του στο ScreenRant

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στις πιθανότητες που έχει το John Wick: Chapter 4 να πάει στην λαμπερή Τελετή Απονομής των Oscars 2024. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία μιας και η Lionsgate έχει ξεκινήσει μια πολύ δυνατή καμπάνια προώθησης της ταινίας προς τα μέλη της Ακαδημίας, μιας και ο John Wick 4 εκτός από μια εμπορική επιτυχία με πάνω από $440 εκατομμύρια εισπράξεις κατάφερε να λάβει και διθυραμβικές κριτικές, με ένα σκορ στο Rotten Tomatoes που φτάνει το 94% στους κριτικούς. 

Ο Stahelski απάντησε με σιγουριά πως το συνεργείο του θα μπορούσε άνετα να κερδίσει ένα Όσκαρ όχι μόνο αυτό των κασκαντέρ, αλλά και ο διευθυντής φωτογραφίας του, Dan Lausten. 

Δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένος από τις προσπάθειες της Lionsgate για να βρεθεί το John Wick 4 σε κάποια κατηγορία στα Oscars του 2024: "Εντυπωσιάστηκα αρκετά. Δεν ξέρω αν ο κόσμος γνωρίζει πώς λειτουργεί, αλλά εναπόκειται στα στούντιο να προωθήσουν την ταινία, και βάζουν τα χρήματα και το χρόνο, και συγκεντρώνουν όλα τα συνεργεία για να βοηθήσουν στην προώθηση της ταινίας στα μέλη της Ακαδημίας και στο κοινό."

Πρόσφατα, ο Stahelski μίλησε για τις πολλές ιδέες που έχει για μια συνέχεια με τον χαρακτήρα του "Baba Yaga" μέχρι το... John Wick 9