Ο Christopher Nolan έδωσε την καλύτερη απάντηση στους επικριτές του

Για το ότι φτιάχνει ταινίες χωρίς συναισθήματα
10 Ιουλίου 2017 16:22
Ο Christopher Nolan έδωσε την καλύτερη απάντηση στους επικριτές του

Ένας από τους κορυφαίους του είδους και ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες και σεναριογράφους όλων των εποχών είναι ο Christopher Nolan, την αξία του οποίου δεν χρειάζεται να αναλύσουμε διεξοδικά στο παρόν άρθρο. Την έχει αποδείξει άλλωστε από τότε που έκανε το ντεμπούτο το με το Memento το 2000 και έκτοτε συνεχίζει έχοντας μόνο επιτυχίες στο ενεργητικό του. Υπάρχουν και μερικές φωνές εκεί έξω που αποκαλούν τις ταινίες του "άψυχες" και "χωρίς συναισθήματα", κάτι το οποίο τονίζεται από τους κριτικούς σχεδόν σε όλη του την καριέρα.

Τα επικριτικά σχόλια τους θέλησε να απαντήσει ο Nolan ενόψει την επερχόμενης ταινίας του, Dunkirk, λέγοντας σε πρόσφατη συνέντευξη στο Playboy, τα εξής:

Προσπαθώ να μη γίνομαι προφανής με το θέμα. Αυτό δίνει στον κόσμο λίγη παραπάνω ελευθερία να ερμηνεύσουν τις ταινίες με τον δικό τους τρόπο, να προσθέσουν ό,τι θέλουν σε αυτή. Είχα κόσμο να μου γράφει για τις ταινίες μου πως είναι χωρίς συναίσθημα, παρά το γεγονός πως έχω προβάλει τις ίδιες ταινίες και ο κόσμος ξεσπά σε κλάματα στο τέλος. Είναι μια αδύνατη αντίφαση για να λυθεί από έναν σκηνοθέτη. Στην πραγματικότητα, είναι από τα πράγματα που αποτελούν το συναρπαστικό κομμάτι του να δημιουργείς ταινίες. Φαίνεται πως κάνω ταινίες που χρησιμοποιούνται ως Τεστ Ρόρσαχ

Με την τελευταία του ατάκα ιδιαίτερα ο σκηνοθέτης των Inception και Interstellar απάντησε όχι επιθετικά στα παράπονα των κριτικών, αλλά εστίασε στο αντικείμενο που μετράει περισσότερο σε αυτόν όταν φτιάχνει ταινίες, δηλαδή τους θεατές στο σινεμά.