Το Star Wars: Episode 9 θα γυριστεί σε φιλμ 65mm

Η επιστροφή του φιλμ είναι γεγονός
12 Νοεμβρίου 2016 07:42
Το Star Wars: Episode 9 θα γυριστεί σε φιλμ 65mm

Το Rogue One: A Star Wars Story θα έρθει στους κινηματογράφους τον επόμενο μήνα με 6K ανάλυση χάρη στο large-format Arri Alexa 65 που χρησιμοποίησαν οι παραγωγοί. Προς έκπληξή πολλών όμως ανακοινώθηκε πως το επόμενο επεισόδιο Star Wars, το Episode 8 θα επιστρέψει στο φιλμ των 35mm "για λογιστικούς λόγους". Με ανακοίνωση της Kodak όμως το Star Wars: Episode 9 αποκαλύπτεται πως θα γυριστεί με το ανανεωμένο φιλμ των 65mm της εταιρίας.

Το large-format επιστρέφει λοιπόν και στα blockbuster. Είχαμε δει το The Hateful Eight του Tarantino, ενώ και το Dunkirk του Nolan και το Murder on the Orient Express θα είναι στα 65mm επίσης. Ο Steven Overman της Kodak δήλωσε:

Η επιστροφή του φίλμ επιταχύνεται και η επική εμπειρία της μεγάλης οθόνης έχει επιστρέψει για τα καλά. Η δημιουργική και αισθητική μοναδικότητα του φιλμ των 65mm είναι ακόμα πολύ μπροστά από τις δυνατότητες της ψηφιακής καταγραφής, οπότε όταν ανήσυχοι σκηνοθέτες θέλουν να δημιουργήσουν αποτέλεσμα αξιομνημόνευτου μεγαλείου και οπτικής ποιότητας που διαρκεί, ξέρουν πως μόνο το αληθινό φιλμ μπορεί να το προσφέρει αυτό.