Star Wars: Ο John Boyega επαινεί το σενάριο του Episode IX που δεν έγινε ποτέ

Μίλησε ανοιχτά για το ακυρωθέν "Duel of Fates" και γιατί αρνείται να διαβάσει το σενάριο
01 Σεπτεμβρίου 2022 20:05
Star Wars: Ο John Boyega επαινεί το σενάριο του Episode IX που δεν έγινε ποτέ

Πριν από αρκετό καιρό είχε διαρρεύσει το ακυρωθέν εναλλακτικό Episode IX του Star Wars, πριν καταλήξει η Lucasfilm στον σχεδιασμό του "The Rise of Skywalker". Αυτό ήταν το "Star Wars: Duel of Fates" το 9ο επεισόδιο που είχε συλλάβει σαν ιδέα και σενάριο ο αρχικός σκηνοθέτης της ταινίας, Colin Trevorrow, πριν αποχωρήσει λόγω δημιουργικών διαφορών. 

Πλέον αποτελεί ένας κρυφός πόθος των Star Wars fans να δουν κάποια στιγμή το αυθεντικό Episode 9 που δεν έγινε ποτέ και ομολογουμένως, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, μοιάζει πολύ πιο ελκυστικό. Ένας από τους χαρακτήρες που ολοκλήρωνε κιόλας την αφηγηματική του αψίδα ήταν αυτός του Finn του John Boyega, ο οποίος βάσει σεναρίου θα ηγούταν μιας εξέγερσης εντός των Stormtroopers, όντας ο ίδιος κάποτε ένας Stormtrooper που αποστάτησε. 

Ο Boyega δήλωσε πρόσφατα στο podcast "Happy Sad Confused" ότι αρνείται να διαβάσει το σενάριο του "Duel of the Fates" που διέρρευσε, επειδή ήταν υπέρμαχος του οράματος του Trevorrow για τον χαρακτήρα.

Αν και ο ηθοποιός δεν είδε ποτέ ο ίδιος το σενάριο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της ταινίας, συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη για να συζητήσουν το ταξίδι του Finn στην ταινία.

"Δεν μπορώ να το διαβάσω γιατί θα μου ράγιζε η καρδιά", δήλωσε ο Boyega. "Είχα μια συνάντηση με τον Colin και πρέπει να σας πω ότι ήταν μια από τις καλύτερες συναντήσεις για το "Star Wars" που είχα ποτέ, γιατί ένιωσα σαν δύο σπασίκλες που έλεγαν: "Ναιιιι! Αυτό είναι που θέλουμε να δούμε!""

Ο Boyega αναφέρει παρακάτω τα εξής:

"Είδα το concept art...Εξέγερση των Stormtroopers, είμαι σε φάση... αυτά τα πράγματα ήταν ωραία, και ελπίζω ότι η Lucasfilm θα του δώσει μια ευκαιρία στη συνέχεια να δουλέψει σε κάτι άλλο γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ήθελαν πολύ να συνεργαστούν ξανά μαζί του με οποιαδήποτε ιδιότητα".

Σε άλλη του συνέντευξη προ ημερών, ο Boyega απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να επιστρέψει στο σύμπαν του Star Wars για ακόμη μια φορά