Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Dunkirk του Christopher Nolan

Η διάσωση 335.000 στρατιωτών από το Βρετανικό στόλο
24 Μαΐου 2016 08:31
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Dunkirk του Christopher Nolan

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στο Dunkirk της Γαλλίας για την ομώνυμη ταινία του Christopher Nolan. Το θρίλερ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου γυρίζεται στο ίδιο μέρος από όπου 335.000 στρατιώτες των συμμάχων κατάφεραν να σωθούν από ένα Βρετανικό στόλο 800 πλοίων, τη στιγμή που είχαν αποκοπεί από το Γερμανικό Στρατό και η μοίρα τους φάνταζε σφραγισμένη.

Η διάσωση του Dunkirk ενέπνευσε τη γνωστή ομιλία του Winston Churchill στη Βρετανική Βουλή λέγοντας πως “θα πολεμήσουμε στις παραλίες, θα πολεμήσουμε στα λιμάνια, θα πολεμήσουμε στα χωράφια και στους δρόμους, θα πολεμήσουμε στους λόφους. Δε θα παραδοθούμε ποτέ”.

Ο Nolan χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό Imax 65mm και 65mm large format film για τα γυρίσματα. Στο cast συναντάμε τους Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Harry Styles, James D’Arcy, Jack Lowden και Barry Keoghan. Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν πέρα από το Dunkirk σε Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Los Angeles. Η ταινία θα προβληθεί στις 21 Ιουλίου 2017.