Monkey Man: Όλοι μιλούν για την ταινία δράσης που μοιάζει στο John Wick και σαρώνει στο Tomatometer!

Τα πηγαίνει εξαιρετικά η ταινία του Dev Patel
07 Απριλίου 2024 09:50
Monkey Man: Όλοι μιλούν για την ταινία δράσης που μοιάζει στο John Wick και σαρώνει στο Tomatometer!

Το Monkey Man της Universal Pictures κυκλοφόρησε στην Αμερική και φαίνεται ότι έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Η ταινία δράσης και μυστηρίου με τον Dev Patel τα πηγαίνει περίφημα με τους περισσότερους να λένε ότι έχει έντονο άρωμα από τα John Wick.

Πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης στην ταινία είναι ο Dev Patel (Lion, Slumdog Millionaire) και όπως έχουμε δει από τα trailers που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς, ρίχνει ατελείωτο ξύλο σαν ένας άλλος John Wick. Η ταινία, λοιπόν, εστιάζει σε έναν άντρα που ξεκινάει μία πολύ δύσκολη αποστολή να πάρει εκδίκηση από έναν άλλον άντρα που σκότωσε τη μητέρα του. Να σας πούμε σε αυτό το σημείο, ότι το Monkey Man είναι εμπνευσμένο από τον θρύλο του Hanuman.

Ο Patel υποδύεται τον “Kid” έναν νέο που βάζει τη μάσκα ενός γορίλα και πηγαίνει κάθε βράδυ σε ένα υπόγειο κλαμπ για να μονομαχήσει με άλλους ανθρώπους και να βγάλει χρήματα. Μετά από χρόνια καταπιεσμένης οργής, ο Kid ανακαλύπτει έναν τρόπο να πάει να βρει τον υπαίτιο για το θάνατο της μητέρας του. Η Universal αναφέρει ότι η ταινία είναι γεμάτη με συναρπαστικές και θεαματικές σκηνές μάχης και καταδίωξης σε ένα σενάριο που έγραψαν οι Paul Angunawela και John Collee (Master and Commander: The Far Side of the World).

Οι πρώτες βαθμολογίες για την ταινία βγήκαν και αυτή τη στιγμή “σκίζει” στο Rotten Tomatoes, ενώ και στα social media γίνεται χαμός με το πόσο καλή ταινία δράσης είναι. Αναλυτικότερα, στο πασίγνωστο site βαθμολογιών, η ταινία έχει 87% από περισσότερα από 190 κριτικές, αλλά και 84% βαθμολογία από το κοινό, με περισσότερες από 250 ψήφους.

Στην ταινία δράσης της Universal Pictures πρωταγωνιστούν οι Sharlto Copley (District 9), Sobhita Dhulipala (Made in Heaven), Pitobash (Million Dollar Arm), Vipin Sharma (Hotel Mumbai), Ashwini Kalsekar (Ek Tha Hero), Adithi Kalkunte (Hotel Mumbai), Sikandar Kher (Aarya) και Makarand Deshpande (RRR).

Την παραγωγή του Monkey Man έχει αναλάβει ο Patel, ο Jomon Thomas (Hotel Mumbai, The Man Who Knew Infinity), αλλά και ο Jordan Peele των Nope, Get Out, καθώς και οι Win Rosenfeld (Candyman, Hunters series), Ian Cooper (Nope, Us), Basil Iwanyk (John Wick franchise, Sicario), Erica Lee (John Wick, Silent Night), Christine Haebler (Shut In, Bones of Crows) και Anjay Nagpal (Bombshell, Greyhound). Εξωτερικοί παραγωγοί είναι οι Jonathan Fuhrman, Natalya Pavchinskya, Aaron L. Gilbert, Andria Spring, Alison-Jane Roney και Steven Thibault.

Το Monkey Man παίζει ήδη στους κινηματογράφους της Αμερικής, αλλά προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα.

Tags: