Αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες που είδε τελευταία ο Christopher Nolan

Ο σκηνοθέτης του Oppenheimer σε νέες δηλώσεις
31 Ιανουαρίου 2024 11:39
Αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες που είδε τελευταία ο Christopher Nolan

Ο Christopher Nolan με την ταινία Oppenheimer είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί των βραβείων Όσκαρ 2024 με 13 υποψηφιότητες.

Η πιο πρόσφατη ταινία του που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι αγαπήθηκε από κριτικούς και κοινό, ενώ παράλληλα κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από 955 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα παγκοσμίως. Ο πασίγνωστος και πολύ επιτυχημένος σκηνοθέτης έδωσε τώρα μια νέα συνέντευξη στο Time, στην οποία μίλησε για πολλά διαφορετικά θέματα.

Η κουβέντα πήγε πολύ γρήγορα στις ταινίες που παρακολούθησε τελευταία και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποιες από αυτές ήταν οι αγαπημένες του. Αναλυτικότερα, ο Christopher Nolan είπε δημόσια ποιες ταινίες του τράβηξαν το ενδιαφέρον πρόσφατα λέγοντας ότι το Aftersun και το Past Live είναι οι αγαπημένες του.

Το Aftersun, είπε ο Nolan, ήταν μία πολύ όμορφη ταινία, ενώ το Past Lives ήταν διακριτικό με έναν όμορφο τρόπο. Θα έκανε όμως μία τέτοια ταινία εκείνος; Κατά πάσα πιθανότητα όχι και εξήγησε:

Με ελκύει να εργάζομαι σε μεγάλη κλίμακα γιατί ξέρω πόσο εύθραυστη είναι η ευκαιρία για να αξιοποιήσω αυτούς τους πόρους. Ξέρω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί κινηματογραφικές εκεί έξω που θα έδιναν τα πάντα για να έχουν τους πόρους που συγκέντρωσαν εγώ και νιώθω ότι έχω την ευθύνη να τους χρησιμοποιήσω με τον πιο παραγωγικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Σε περίπτωση που ακόμα δεν έχετε παρακολουθήσει το Aftersun, η περίληψή του αναφέρει: Μια γυναίκα θυμάται τις διακοπές που πέρασε μικρή, με τον χωρισμένο πατέρα της, στη διάρκεια ενός καλοκαιριού χαμένου βαθιά στη μνήμη, αλλά καθοριστικού και για τους δυο. Το «Aftersun» είναι μια ταινία που παρακολουθείς χαμογελαστός στην αρχή και γλυκύτατα δακρυσμένος στο τέλος. Είναι το είδος του μικρού, μαγικού φιλμ που αφήνει μεγάλα, τρυφερά σημάδια μέσα σου, σε ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο από την Σάρλοτ Γουέλς που ήδη κέρδισε τις εντυπώσεις και πυροδότησε έντονες συζητήσεις. Ίσως γιατί μιλά τόσο αναγνωρίσιμα για τις αναμνήσεις της ζωής μας, για τα πράγματα που χαράχτηκαν μέσα μας, και τις μνήμες που ξαφνικά αναζωπυρώνονται.

Oppenheimer: Η αντίδραση του Nolan για τις 13 υποψηφιότητες στα βραβεία Oscars 2024

Όσον αφορά το Past Lives, η ταινία της Celine Song διηγείται μια ιστορία δύο παιδικών φίλων σε μια διάρκεια 24 ετών, όπου τους βλέπουμε να μεγαλώνουν χώρια, ζώντας διαφορετικές ζωές. Πρόκειται για μια ημιαυτοβιογραφικαή ιστορία, που έχει εμνευστεί από πολλά πραγματικά γεγονότα από τη ζωή της Song. Πρωταγωνιστούν οι: Greta Lee, Teo Yoo και John Magaro.

Εσείς έχετε παρακολουθήσει τις παραπάνω ταινίες που άρεσαν στον Christopher Nolan; Πείτε μας στα σχόλια!