Οι καλύτερες ταινίες του 2023 σύμφωνα με τον Hideo Kojima

Αποκάλυψε το δικό του ‘Top 12’
09 Ιανουαρίου 2024 14:46
Οι καλύτερες ταινίες του 2023 σύμφωνα με τον Hideo Kojima

Ο Hideo Kojima είναι ευρέως γνωστός για τα λατρεμένα παιχνίδια που έχει δημιουργήσει, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτά της σειράς Metal Gear. Ωστόσο, όπως αναφέρει και ο ίδιος του, το σώμα του είναι "φτιαγμένο κατά 70% από ταινίες". Σε περίπτωση που δεν τον ακολουθείτε στα social media, ο Kojima κάνει διαρκώς αναρτήσεις σχετικά με τις ταινίες που παρακολουθεί και έτσι τώρα αποκάλυψε τη δική του λίστα για το 2023.

Συγκεκριμένα, ο Ιάπωνας δημιουργός αποκάλυψε ότι είδε 290 ταινίες μέσα στην χρονιά που πέρασε, τόσο σε κινηματογραφικές αίθουσες, Blu-rays, DVDs, συνδρομητικές υπηρεσίες και άλλα μέσα. Από αυτές, τουλάχιστον οι μισές ήταν παλιότερων ετών, αλλά από το άλλο μισό που κυκλοφόρησε μέσα στο 2023, ο Kojima αγάπησε περισσότερο 12.

Η λίστα του περιλαμβάνει από πολύ πρόσφατες κυκλοφορίες, όπως το Society of the Snow του Netflix, μέχρι ταινίες που κυκλοφόρησαν στην αρχή του έτους όπως το AIR. Αξίζει να σημειωθεί πως το ‘Top 12’ του Kojima δεν έχει συγκεκριμένη σειρά και αντιθέτως ο Ιάπωνας δημιουργός επισήμανε πως έβαλε τις ταινίες στη λίστα του με τη σειρά που της είδε.

Οι 12 καλύτερες ταινίες του 2023 σύμφωνα για τον Hideo Kojima:

AIR

aftersun

The Banshees of Inisherin

Close

R.M.N.

The Wolf House

The Beasts

VORTEX

PERFECT DAYS

Society of the Snow

The Killer

Anatomy of a Fall

Για την ιστορία, ο Hideo Kojima εργάζεται αυτή τη στιγμή σε δύο παιχνίδια. Στο Death Stradning 2, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για το PlayStation 5 σε συνεργασία με τα PlayStation Studios, καθώς και στο OD, ένα πιο πειραματικό παιχνίδι που θα χρησιμοποιεί το cloud και αναπτύσσεται σε συνεργασία με τα Xbox Game Studios, αποκλειστικά για το Xbox οικοσύστημα.