Poor Things: Σάρωσε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και στο Rotten Tomatoes

Θα παίξει τον Ιανουάριο στην Ελλάδα
09 Δεκεμβρίου 2023 15:28
Poor Things: Σάρωσε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και στο Rotten Tomatoes

Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνίστρια την Emma Stone πρόκειται να παίξει στους ελληνικούς κινηματογράφους μέσα στον Ιανουάριο, αλλά έχει ήδη προβληθεί σε πολλές περιοχές του κόσμου. Η ταινία έχει λάβει πολύ καλές κριτικές από τους δημοσιογράφους του εξωτερικού και μόλις βαθμολογήθηκε και στο Rotten Tomatoes και το σερί συνεχίζεται.

Αναλυτικότερα, οι κριτικές του Poor Things έχουν πλέον ανέβει και στο Rotten Tomatoes και αυτή τη στιγμή έχει 93% στο Tomatometer από 164 κριτικές, ενώ έχει φτάσει και το 86% με λιγότερα από 50 reviews στο Audience Score. Επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι η ταινία του Λάνθιμου έχει 8.5 στο IMDB και 88/100 όσον αφορά το Metascore.

Στο Poor Things θα δείτε επίσης και τους Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Margaret Qualley, Suzy Bemba, Kathryn Hunter και Wayne Brett. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Λάνθιμος, αλλά το σενάριο έχει γράψει ο πολύ στενός συνεργάτης του, Tony McNamara, ο οποίος έχει δουλέψει και στο οσκαρικό, "The Favourite".

Η πλοκή της βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray και είναι μια μεταμοντέρνα παραλλαγή της ιστορίας της κόρης του Φρανκενστάιν. Από τα παράξενα, πολύχρωμα και ονειρικά παραμυθένια πλάνα του κινηματογραφιστή Robbie Ryan (The Favourite), θα καταλάβετε ότι πάλι ο Λάνθιμος έχει...κέφια. Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει τον κόσμο γύρω της. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία. 

Έχοντας βραβευτεί με τον Χρυσό Λέοντα στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το "Poor Things" πάει προς ολοταχώς για τα Όσκαρ.

Το Poor Things θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου του 2024.