Society of the Snow: Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης ζωντανεύει ξανά μέσα από το Netflix (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ταινία της Ισπανίας για τα βραβεία Όσκαρ του 2024 αναμένεται να συγκλονίσει
27 Νοεμβρίου 2023 23:34
Society of the Snow: Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης ζωντανεύει ξανά μέσα από το Netflix (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία του αεροπορικού δυστυχήματος του 1972 με πρωταγωνιστές μια ομάδα ράγκμπι, η οποία αναγκάστηκε να ζήσει αποκλεισμένη σε πολικές θερμοκρασίες στα βουνά των Άνδεων και να επιβιώσει με ακραίες μεθόδους. Κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία ίσως να έχετε δει την ταινία "Alive" (Οι Επιζήσαντες) του 1993 με τον Ethan Hawke, όπου ήταν η πρώτη δραματοποίηση αυτής της φριχτής αληθινής ιστορίας.  

20 χρόνια μετά ο J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Orphanage) σκηνοθετεί και γράφει μια νέα ταινία βασισμένη σε αυτή την ιστορία την οποία ονομάζει "Society of the Snow" και θα κυκλοφορήσει χάρις τη διανομή του Netflix. H ταινία επιλέχθηκε κιόλας να κλείσει το 80ο Φεστιβάλ Βενετίας, επομένως ο φεστιβαλικός της χαρακτήρας τη δίνει και ελπίδες για περισσότερα βραβεία, μιας και είναι η επίσημη επιλογή της Ισπανίας για να την εκπροσωπήσει στα Oscars του 2024. 

Το φιλμ του Bayona θα διηγηθεί την ίδια ιστορία από διαφορετικές οπτικές γωνίες συμπεριλαμβανομένων και όσων πέθαναν στις Άνδεις, αν και το ομώνυμο βιβλίο του Pablo Vierci -όπου βασίζονται όλα αυτά- επικεντρώνεται στους 16 επιζώντες. Ο Bayona συνυπέγραψε το σενάριο μαζί με τους Bernat Vilaplana, Jaime Marques-Olearraga, και Nicolás Casariego. 

Δείτε το trailer του Society of the Snow: 

Στην ισπανόφωνη ταινία παίζουν οι: Enzo Vogrincic, Agustín Pardella, Matías Recalt, Esteban Bigliardi, Diego Vegezzi, Fernando Contigiani García, Esteban Kukuriczka, Rafael Federman, Francisco Romero, Valentino Alonso, Tomás Wolf, Agustín Della Corte, Felipe Otaño, Andy Pruss, Blas Polidori, Felipe Ramusio, και Simón Hempe. 

Η ταινία "Η Κοινωνία του Χιονιού" θα κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένες αίθουσες τον Δεκέμβριο και στο Netflix θα γίνει διαθέσιμο από τις 4 Ιανουαρίου του 2024.