Σε ελεύθερη πτώση το The Marvels στο box office - Νέο αρνητικό ρεκόρ για το MCU

Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για την συνολική εμπορική πορεία της
20 Νοεμβρίου 2023 23:59
Σε ελεύθερη πτώση το The Marvels στο box office - Νέο αρνητικό ρεκόρ για το MCU

Το The Marvels έμελλε να ήταν η τελευταία ταινία της Marvel Studios για το 2023 και για πολλούς ακόμη μήνες έως ότου να έρθει το Deadpool 3 το καλοκαίρι του 2024. Όμως η αποδοχή των κριτικών και του κοινού, αλλά και η κούραση του από τις συνεχόμενες κυκλοφορίες superhero ταινιών, αντικατοπτρίζεται στα νούμερά της στο box office. 

Το sequel της Captain Marvel βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση όσον αφορά τις εισπράξεις σημειώνοντας ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία σημείωσε τη χειρότερη πτώση εισπράξεων δεύτερης εβδομάδας για ταινία του MCU της τάξης του 79%. Στο ρεπορτάζ του το THR σημειώνει ότι πρόκειται για τη χειρότερη εισπρακτική απόδοση στην ιστορία των superhero ταινιών γενικότερα

Έτσι, έσπασε το αρνητικό ρεκόρ και του Ant-Man And the Wasp: Quantumania που είχε πτώση 69% στη 2η εβδομάδα προβολών του, ενώ ήταν μεγαλύτερη ακόμη και από της "καυτής πατάτας" που λέγεται Morbius με 74% σε συμπαραγωγή με την Sony Pictures. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έβγαλε περί τα 10.2 εκατομμύρια δολάρια στις αίθουσες των ΗΠΑ, με τη συνολική εγχώρια συγκομιδή να βρίσκεται λίγο πάνω από τα $65 εκατομμύρια, αριθμοί που δε θυμίζουν blockbuster ταινία της Marvel, αλλά μια indie ή horror κυκλοφορία. Συνολικά, η μέχρι στιγμής πορεία της ταινίας στο box office σημειώνει εισπράξεις ύψους $161.3 εκατομμυρίων, κάτι που απέχει πολύ από τα περίπου $275 εκατομμύρια που λέγεται ότι κόστισε η ταινία για τη Marvel Studios.

Η διαφορά είναι χαοτική σε σχέση με την ταινία-προκάτοχο, το "Captain Marvel" του 2019, το οποίο συνολικά είχε κάνει εισπράξεις του $1.13 δισεκατομμυρίων, με τα $456.7 εκατ. εξ αυτών να ήταν στις αμερικάνικες αίθουσες. 

H μία εκ των τριών πρωταγωνιστριών της ταινίας, Iman Vellani, κλήθηκε να μιλήσει για την μέχρι στιγμής πορεία του The Marvels, με μια αρκετά λογική απάντηση από μέρους της. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, αυτές είναι οι εντυπώσεις μας για το The Marvels, που θα τις βρείτε πατώντας εδώ

Πέρα από την πρωταγωνιστική τριάδα των Brie LarsonTeyonah Parris και Iman Vellani που ενσαρκώνουν τις Captain Marvel, Monica Rambeau και Ms. Marvel αντίστοιχα, τα υπόλοιπα μέλη του cast του The Marvels είναι οι: Park Seo-joon (Parasite), Saagar Shaikh, Zenoiba Shroff και Mohan Kapur από τη σειρά "Ms. Marvel", καθώς και η Zawe Ashton. Επίσης, η "γάτα" ονόματι Goose, δηλαδή το πλάσμα Flerken από το Captain Marvel κάνει την επιστροφή του. Φυσικά, δε γίνεται να λείπει και ο Samuel L. Jackson, ως Nick Fury.

Τη σκηνοθεσία του sequel έχει αναλάβει η Nia DaCosta (Candyman 2021), ενώ το σενάριο έχει γράψει μαζί με τους Megan McDonnell, Elissa Karasik και Zeb Wells.