Killers of the Flower Moon: Σάρωσε στο Rotten Tomatoes η νέα ταινία του Martin Scorsese

Οι πρώτες κριτικές έφτασαν
14 Οκτωβρίου 2023 12:25
Killers of the Flower Moon: Σάρωσε στο Rotten Tomatoes η νέα ταινία του Martin Scorsese

Το Killers of the Flower Moon (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) είναι η νέα ταινία του Martin Scorsese, η οποία θα παίξει στους κινηματογράφους μέσα στον Οκτώβριο και αργότερα θα φτάσει και στο Apple TV+. Ωστόσο, πολλοί δημοσιογράφοι της Αμερικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το νέο project του θρυλικού σκηνοθέτη και μόλις έφτασαν οι πρώτες κριτικές από το Rotten Tomatoes και το IMDB.

Η νέα ταινία του Scorsese με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio και την Lily Gladstone φαίνεται πως τα πηγαίνει περίφημα μέχρι στιγμής, αφού μέσα από 93 reviews έχει φτάσει το 95% στο Tomatometer του Rotten Tomatoes. Προφανώς, αυτό το σκορ θα αλλάξει με τον καιρό όταν η ταινία γίνει διαθέσιμη παγκοσμίως, ωστόσο, μας δίνει μια μικρή γεύση για το που θα κυμαίνεται ο βαθμός της.

Επίσης, οι πρώτες κριτικές έφτασαν και στο IMDB και μέχρι στιγμής έχει 90/100 Metascore και 8.9/10 από το IMDB Rating.

Δείτε φωτογραφίες από τις κριτικές του Killers of the Flower Moon:

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Leonardo DiCaprio (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) ως Ernest Burkhart, ένας κάτοικος της Οκλαχόμα που παντρεύεται τη Mollie Kyle (Λίλι Γκλάντστοουν - Lily Gladstone), μια ιθαγενής γυναίκα που έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία πετρελαίου. Ο Robert De Niro (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) υποδύεται τον θείο του Ernest, William Hale, έναν κτηνοτρόφο που εμπλέκεται στη συνωμοσία για την κλοπή της γης και του πλούτου των Osage. Τέλος, ο Jesse Plemons (Τζέσι Πλέμονς) υποδύεται έναν πρώην Texas Ranger, ο οποίος αποστέλλεται από τον J. Edgar Hoover για να ερευνήσει την υπόθεση για λογαριασμό του νεοσύστατου FBI.

Παίζουν επίσης οι: Tantoo Cardinal, John Lithgow, Cara Jade Myers, Brendan Fraser, Jillian Dion, Janae Collins, William Belleau, Jason Isbell, Louis Cancelmi, Scott Shepherd και Pat Healy. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Scorsese, ο Eric Roth, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για το σενάριο του "Forrest Gump", μαζί με τον συγγραφέα David Grann.

Το 'Killers of the Flower Moon' είναι η πρώτη ταινία του Scorsese μετά το 'The Irishman', το οποίο ήταν υποψήφιο για 10 Όσκαρ το 2020. Είναι επίσης η έκτη συνεργασία του με τον Leonardo DiCaprio και η δέκατη με τον Robert De Niro. Στον τομέα της φωτογραφίας ο Σκορσέζε συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τον Rodrigo Prietto ύστερα από τις ταινίες "Silence" (2016) και "The Irishman" (2019).

Το Killers of the Flower Moon (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Οκτωβρίου, ενώ αργότερα θα παίξει και μέσω streaming στο Apple TV+.