Poor Things: Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν ο μεγάλος νικητής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Κέρδισε επάξια τον Χρυσό Λέοντα η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη
10 Σεπτεμβρίου 2023 09:56
Poor Things: Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν ο μεγάλος νικητής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας ολοκληρώθηκε και ο μεγάλος νικητής ήταν ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, με τη νέα του ταινία ονόματι ‘Poor Things’. Η εν λόγω ταινία με την Emma Stone, τον Willem Dafoe και τον Mark Ruffalo ξεχώρισε στο φεστιβάλ και κέρδισε τον πολυπόθητο Χρυσό Λέοντα. 

Ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος σηκώθηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, είπε μεταξύ άλλων: "Θέλω να ευχαριστήσω το φεστιβάλ, τους συντελεστές και όλους μου του συνεργάτες. Φαίνεται ότι πήρε κάποια χρόνια μέχρι η βιομηχανία του κινηματογράφου να είναι έτοιμη για μία τέτοια ταινία".  

Ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε και τη σύντροφό του, Αριάν, λέγοντας ότι ήταν πάντα εκεί για εκείνον, ενώ συνέχισε και ευχαρίστησε την Emma Stone που ήταν εξαιρετική στο ρόλο της Bella Baxter. 

Στο Poor Things παίζουν επίσης και οι Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Margaret Qualley, Suzy Bemba, Kathryn Hunter και Wayne Brett. Τη σκηνοθεσία την έχει αναλάβει εκείνος, σε ένα σενάριο που έχει γράψει ο πολύ στενός του συνεργάτης Tony McNamara, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο φεστιβάλ.  

Η πλοκή της βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray και είναι μια μεταμοντέρνα παραλλαγή της ιστορίας της κόρης του Φρανκενστάιν. Από τα παράξενα, πολύχρωμα και ονειρικά παραμυθένια πλάνα του κινηματογραφιστή Robbie Ryan (The Favourite), θα καταλάβετε ότι πάλι ο Λάνθιμος έχει...κέφια. Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει τον κόσμο γύρω της. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.   

Καθυστερεί το Poor Things, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με Emma Stone και Willem Dafoe

Τέλος, μερικοί κριτικοί του χώρου έχουν παρακολουθήσει ήδη το Poor Things και μιλάνε με τα καλύτερα λόγια, ενώ παράλληλα η ταινία είναι από τις πιο καλοβαθμολογημένες ταινίες της χρόνιας στο Metacritic.  

Το Poor Things θα παίξει στους κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου.