Ο Λάνθιμος γύρισε νέα ταινία κρυφά στην Ελλάδα μαζί με την Emma Stone

Την ώρα που το Poor Things λατρεύτηκε στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας
06 Σεπτεμβρίου 2023 23:39
Ο Λάνθιμος γύρισε νέα ταινία κρυφά στην Ελλάδα μαζί με την Emma Stone

Μπορεί το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου να απέχει καιρό ακόμη από το να βγει στις ελληνικές αίθουσες -φήμες λένε για τον Ιανουάριο- αλλά το σίγουρο είναι ότι λατρεύτηκε ολοκληρωτικά από το κοινό του 80ου Φεστιβάλ Βενετίας όπου έκανε την πρεμιέρα του πριν μερικές μέρες. Πληροφορίες λένε ότι το standing ovation κράτησε πάνω από 10 λεπτά, με το κοινό να ζητωκραυγάζει συνθηματικά το όνομα του Έλληνα οσκαρικού σκηνοθέτη. 

Ωστόσο, δεν κάθεται ποτέ στα αυγά του ο Λάνθιμος και το έχει αποδείξει με το ότι έχει δύο ακόμη ταινίες στα σκαριά, το "And" και μια ακόμη που μέχρι σήμερα δε γνωρίζαμε την ύπαρξή της. Ο Γιώργος Λάνθιμος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Cineuropa αποκάλυψε ότι γύρισε και σκηνοθέτησε στα κρυφά μια νέα ταινία στην Ελλάδα

Τον τίτλο της ταινίας δεν τον γνωρίζουμε ακόμη αλλά ο σκηνοθέτης του "Αστακού" ανέφερε ότι θα πρωταγωνιστεί και πάλι η Emma Stone, με την οποία θα είναι η 4η συνεργασία του μετά τα "The Favourite", "Poor Things" και τη μικρού μήκους "Βληχή". Δε θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το project πέραν του ότι "θα είναι πολύ πιο απλή και πολύ διαφορετική από το Poor Things"

Μάλιστα στην διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκεται και πάλι πίσω ο Robbie Ryan, με τον οποίο συνεργάστηκε στα "The Favourite" και το "Poor Things", το οποίο ήδη αποτελεί φαβορί για τα βραβεία Όσκαρ του 2024. 

Λίγα λόγια για το Poor Things

Στο εκπληκτικό cast της ταινίας πρωταγωνιστούν βαριά ονόματα του Χόλιγουντ όπως η Emma Stone, ο Mark Ruffalo, και ο Willem Dafoe. Η πλοκή της βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray και είναι μια μεταμοντέρνα παραλλαγή της ιστορίας της κόρης του Φρανκενστάιν. Από τα παράξενα, πολύχρωμα και ονειρικά παραμυθένια πλάνα του κινηματογραφιστή Robbie Ryan (The Favourite), θα καταλάβετε ότι πάλι ο Λάνθιμος έχει...κέφια.

Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει τον κόσμο γύρω της. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Το σενάριο έχει γράψει ένας πολύ στενός συνεργάτης του, ο Tony McNamara, ο οποίος έχει δουλέψει και στο οσκαρικό, "The Favourite".

Στις αίθουσες των ΗΠΑ το Poor Things θα βγει στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ στις ελληνικές αίθουσες αναμένεται τον Ιανουάριο του 2024.