Σαρώνουν στο Rotten Tomatoes τα Oppenheimer και Barbie

Έφτασαν οι πρώτες βαθμολογίες
19 Ιουλίου 2023 20:01
Σαρώνουν στο Rotten Tomatoes τα Oppenheimer και Barbie

Οι δύο μεγαλύτερες ταινίες του Ιουλίου είναι χωρίς αμφιβολία το Oppenheimer και το Barbie. Παρόλο που η πρώτη ταινία θα παίξει στην Ελλάδα αργότερα, σε άλλες περιοχές, θα κάνει πρεμιέρα την ίδια μέρα με την Barbie της Margot Robbie. Οι πρώτες κριτικές έφτασαν στο Rotten Tomatoes και φαίνεται ότι και οι δύο ταινίες τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά.

Oppenheimer

Το Oppenheimer είναι το νέο έπος του διάσημου δημιουργού, Christopher Nolan, το οποίο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου στην Ελλάδα και όπως δείχνουν τα πρώτα reviews, η νέα ταινία τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις "βομβαρδίστηκε” το Rotten Tomatoes με τις πρώτες κριτικές του Oppenheimer και φαίνεται ότι για άλλη μια φορά, ο Nolan χάρισε στον κόσμο κάτι μοναδικό. Πιο συγκεκριμένα, στο γνωστό site αξιολογήσεων, το Oppenheimer έχει 96/100 στο “Tomatometer” από 75 συνολικά reviews. Ναι, η τρίωρη ταινία του Nolan σχεδόν άγγιξε το τέλειο σκορ.

Δείτε φωτογραφία:

Σύμφωνα με τον Cillian Murphy, ο οποίος έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη, το Oppenheimer γυρίστηκε μέσα σε 57 ημέρες. Ο ρυθμός ήταν τρελός είχε πει ο ηθοποιός. Για σύγκριση, το φιλμ Β' Παγκοσμίου Πολέμου του Nolan, το Dunkirk, γυρίστηκε μέσα σε 68 ημέρες, ενώ το Tenet χρειάστηκε 96 ημέρες.

Κάναμε την ταινία απίστευτα γρήγορα. Τα καταφέραμε μέσα σε 57 ημέρες. Ο ρυθμός ήταν τρελός.

Η ιστορία του Oppenheimer:

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Oppenheimer: Οι fans νόμιζαν ότι ο Nolan θα ρίξει κανονική ατομική βόμβα - Τι απάντησε ο σκηνοθέτης

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer, θα βγει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου και στην Ελλάδα θα προβάλλεται από τις 24 Αυγούστου.


Barbie

Και η Barbie με πρωταγωνιστές τους Margot Robbie και τον Ryan Gosling σε σκηνοθεσία της Greta Gerwig και σενάριο του οσκαρικού Noah Baumbach (The Marriage Story) τα πηγαίνει πολύ καλά. Σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές που κατέφθασαν στο Rotten Tomatoes, η ταινία έχει 89/100 στο “Tomatometer” από 133 κριτικές.

Έτσι, φαίνεται ότι ο κόσμος ίσως δυσκολευτεί για να επιλέξει ποια από τις δύο ταινίες θα παρακολουθήσει πρώτα.

Δείτε φωτογραφία:

Η πλοκή της Barbie αναφέρει:

Η ζωή στον κόσμο της Barbie, απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά, υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.

Το cast της ταινίας Barbie έχει ένα all-star cast που αποτελείται και από τους: America Ferrera (End of Watch), Kate McKinnon (Yesterday), Issa Rae (The Photograph), Rhea Perlman (I’ll See You in My Dreams), Michael Cera (Scott Pilgrim vs. the World), Ariana Greenblatt (Avengers: Infinity War), Ana Cruz Kayne (Little Women), Emma Mackey (Sex Education), Hari Nef (Assassination Nation), Alexandra Shipp (X-Men), Kingsley Ben-Adir (Peaky Blinders), Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Ncuti Gatwa (Sex Education), Scott Evans (Grace and Frankie), Jamie Demetriou (Cruella), Connor Swindells (Sex Education), Sharon Rooney (Dumbo), Nicola Coughlan (Bridgerton), Ritu Arya (The Umbrella Academy) και Helen Mirren (The Queen).

Δείτε μια σκηνή από την Barbie με την Margot Robbie λίγο πριν την πρεμιέρα

Το Barbie θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 20 Ιουλίου 2023.