Formula 1: Ο Brad Pitt έγινε πιλότος μονοθέσιου στο Silverstone γυρνώντας σκηνές για τη νέα του ταινία

Μαζί με τους άλλους πιλότους της F1 το περασμένο Σαββατοκύριακο
10 Ιουλίου 2023 09:00
Formula 1: Ο Brad Pitt έγινε πιλότος μονοθέσιου στο Silverstone γυρνώντας σκηνές για τη νέα του ταινία

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη το Grand Prix της Formula 1 στην θρυλική πίστα του Silverstone, εκεί όπου τα φώτα στράφηκαν πάνω στην έλευση του Μπραντ Πιτ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βρέθηκε εκεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων των νέας του ταινίας, η οποία θα τιτλοφορείται ως "Apex" με σκηνοθέτη τον Joseph Kosinski του Top Gun: Maverick, όπου στην παραγωγή της εμπλέκεται η ίδια η Formula 1 και ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton. 

Πρόκειται για την μέχρι πρότινος ατιτλοφόρητη F1 ταινία του Brad Pitt που ετοιμάζει με την Apple και θα κάνει φυσικά πρεμιέρα και στο Apple TV+. Το συνεργείο της ταινίας βρέθηκε στο αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix της Μ. Βρετανίας με σκοπό να γυρίσουν τα πλάνα της ταινίας με όσο το δυνατόν πιο αληθινό πλατό και αντιδράσεις, ειδικά αυτές του κοινού.

Συμπρωταγωνιστής του Brad Pitt είναι ο Damson Idris (Snowfall), οι οποίοι θα υποδυθούν τους Sonny Hayes και Joshua Pierce αντίστοιχα, έναν βετεράνο οδηγό της Φόρμουλα 1 και έναν ανερχόμενο πιλότο ως συμπαίκτη του στην -φανταστική- ομάδα της APX GP. Η ιστορία της ταινίας 

Μάλιστα, η ομάδα του 59χρονου χολιγουντιανού ηθοποιού είχε το δικό της γκαράζ και πιτ στοπ στην πίστα του Σίλβερστοουν, καθώς γυρίστηκαν και σκηνές με το μονοθέσιο της APX GP στις οποίες λέγεται ότι άγγιξε τα 240χλμ την ώρα. Πληροφορίες λένε ότι οι δύο ηθοποιοί έτρεξαν με αυτοκίνητα κατηγορίας F2 τα οποία είχαν τροποποιηθεί για να μοιάζουν σαν μονοθέσια της F1. 

Ο Πιτ συνομίλησε με αρκετούς πιλότους της F1, βγήκε δεκάδες φωτογραφίες με τα συνεργεία των ομάδων και είναι λογικό να επικρατήσει χαμός και βροχή από τα φλας των φωτογράφων. Αυτός όμως που ήταν κολλημένος συνέχεια πλησίον του Πιτ ήταν ο Carlos Seinz (Κάρλος Σάινθ) της Ferrari και ίσως να έχουν μοιραστεί αρκετά πλάνα, τα οποία μπορεί να καταλήξουν στο τελικό cut του Kosinski. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο σταρ του "Apex" αποκάλυψε ότι θα συμπρωταγωνιστήσει μαζί τους ο Javier Bardem, παίζοντας έναν ιδιοκτήτη ομάδας F1. "Είναι τέλειο που βρίσκομαι εδώ." είπε ο Pitt, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο χαρακτήρας του ήταν αστέρι του αθλήματος στα 90s αλλά μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα, τα παρατάει όλα και εξαφανίζεται, αλλά εν τέλει αποφασίζει να επιστρέψει για να κοουτσάρει έναν νεαρό ταλαντούχο οδηγό. 

"Θα σας πω τι είναι καταπληκτικό σε αυτό. Βλέπετε τις κάμερες που είναι τοποθετημένες σε όλο το αυτοκίνητο. Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια ταχύτητα, δεν έχετε ξαναδεί τόση δύναμη G. Είναι πραγματικά, πραγματικά συναρπαστικό", δήλωσε ο ηθοποιός. Για τις ανάγκες της ταινίας κατασκευάστηκαν οι πιο μικροσκοπικές 6Κ κάμερες για να καταγράψουν την αδρεναλίνη της οδήγησης ενός μονοθέσιου της F1. 

Δείτε πλούσιο υλικό από τα γυρίσματα της F1 ταινίας του Brad Pitt

Τα γυρίσματα του APEX θα συνεχιστούν καθόλο το υπόλοιπο της σεζόν 2023 της Formula 1, επομένως αναμένεται να δούμε τον Πιτ και στα υπόλοιπα Grand Prix. Είναι άγνωστο ακόμη πότε θα βγει στις αίθουσες.