Αμφισβητείται το τέλος του John Wick 4 - Γυρίστηκε ένα εναλλακτικό για το John Wick 5

Ο σκηνοθέτης Chad Stahelski αποκαλύπτει σε νέα του συνέντευξη
07 Ιουλίου 2023 11:14
Αμφισβητείται το τέλος του John Wick 4 - Γυρίστηκε ένα εναλλακτικό για το John Wick 5

SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ JOHN WICK CHAPTER 4


Το φινάλε του John Wick Chapter 4 ήταν κάπως αμφίσημο ως προς την μοίρα του "Baba Yaga" του Keanu Reeves. Στις τελευταίες σκηνές της ταινίες τον βλέπουμε χτυπημένο από σφαίρες λόγω της μονομαχίας του με τον Cane, να κείτεται στα σκαλιά της Sacré Coeur και το πλάνο να υπονοεί ότι πεθαίνει. Αμέσως μετά βλέπουμε τον Winston και τον Bowery King να μιλούν πάνω από τον τάφο του John Wick, με τον Winston να αφήνει ανοιχτό το ερώτημα του "που βρίσκεται" πλέον ο John Wick, κάνοντας το φινάλε λιγάκι πιο διφορούμενο. 

Τώρα, μιλώντας στο Empire, ο σκηνοθέτης των ταινιών, Chad Stahelski αμφισβήτησε το φινάλε του John Wick 4 αποκαλύπτοντας ότι γύρισαν μια εναλλακτική σκηνή για το φινάλε που ήταν πιο ξεκάθαρη ως προς το τι συνέβη τελικά στον Baba Yaga. 

"Είχαμε γυρίσει ένα διαφορετικό τέλος. Το κινηματογραφικό φινάλε ήταν το τέλος που θέλαμε εγώ και ο Keanu, αλλά γυρίσαμε και ένα εναλλακτικό." ανέφερε χαρακτηριστικά ο Stahelski, κλείνοντας το μάτι για τη συνέχεια, μιας και η Lionsgate έχει ανακοινώσει πρακτικά το John Wick 5

"Γυρίσαμε ένα φινάλε που θα βλέπατε κανονικά τον John Wick στο τέλος της ταινίας. Έτσι ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ακόμα ζωντανός. Το κοινό που δοκιμάσαμε όμως προτίμησε κατά πολύ το διφορούμενος τέλος" - Chad Stahelski. 

Μπορεί λοιπόν το John Wick Chapter 4 να έμοιαζε ως το τέλος της ιστορίας του ασταμάτητου εκτελεστή, αλλά φαίνεται πως ήδη έχουν τα εργαλεία για να τον επαναφέρουν. 

Στην ίδια συνέντευξη ο Stahelski είχε δώσει μια αμφίβολη απάντηση για το εάν θα γίνει το John Wick 5, καθώς είπε ότι πασχίζει να βρει το "γιατί" της ιστορίας του. 

"Τώρα που κάναμε τα τέσσερα και ολοκληρώσαμε τον κύκλο, ας πούμε, νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό κλείσιμο για τη σειρά. Και μετά υπάρχει και ο ανταγωνιστής ή ο πραγματικός σκηνοθέτης μέσα μου που λέει: "Γ**α το, ας δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε". Είναι πολύ ελκυστικό. Απλά δεν έχω ακόμα το "γιατί". Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε".

Η συγκομιδή του John Wick 4 ξεπέρασε τα $428 εκατομμύρια παγκοσμίως όντας φυσικά η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά από τις υπόλοιπες και χάρη σε αυτό το franchise κατάφερε να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο στο box office

Το σύμπαν του John Wick θα συνεχιστεί με τη σειρά "The Continental" στο Amazon Prime Video και το πρώτο trailer θα το δείτε εδώ αλλά και με την ταινία "Ballerina" που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου του 2024. Στην πρώτη spinoff ταινία των John Wick, η Ana de Armas θα υποδυθεί την "Ballerina" μια εκτελεστή που εκπαιδεύτηκε με τις παραδόσεις της Ruska Roma, της φατρίας που παίζει σημαντικό ρόλο στο John Wick 4. Η de Armas δε θα είναι μόνη της καθώς θα εμφανιστεί στο πλάι της ο Keanu Reeves ως John Wick.

Πιθανολογείται ότι μια από τις spinoff ταινίες του John Wick θα αφορά τον χαρακτήρα του Donnie Yen από το John Wick: Chapter 4.