John Wick 5: Αβέβαιος o σκηνοθέτης Chad Stahelski για το αν θα γίνει η 5η ταινία

Η νεότερη δήλωση που έκανε για το που βρίσκεται με την 5η ταινία
03 Ιουλίου 2023 19:29
John Wick 5: Αβέβαιος o σκηνοθέτης Chad Stahelski για το αν θα γίνει η 5η ταινία

SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ JOHN WICK CHAPTER 4


Μπορεί το John Wick 5 πρακτικά να επιβεβαιώθηκε ότι θα γίνει από τη Lionsgate εδώ και μερικούς μήνες, μόνο που ένας από τους βασικότερους κινητήριους μοχλούς των ταινιών, ο σκηνοθέτης Chad Stahelski εμφανίστηκε αμφίβολος για το ενδεχόμενο της 5ης ταινίας. 

Παρά το ότι το John Wick Chapter 4 αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο κεφάλαιο του franchise από όλες τις απόψεις και ο Stahelski δηλώνει "εντάξει" με το να είναι αυτή η τελευταία περιπέτεια του Keanu Reeves, η Lionsgate φαίνεται να έχει ζητήσει οπωσδήποτε το John Wick 5. 

Συζητώντας την πιθανότητας του John Wick 5 στο περιοδικό Empire , o Stahelski αποκάλυψε ότι "παλεύει" να βρει το "γιατί" στο να γίνει η επιστροφή του Baba Yaga. Εξέφρασε τις σκέψεις για το τι συμβαίνει με το sequel και περιέγραψε μια συνθήκη, όπου θα πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός μεταξύ μιας ιστορίας που θα είναι σωστή και τα "θέλω" του στούντιο για μια ακόμη ταινία. 

"Τώρα που κάναμε τα τέσσερα και ολοκληρώσαμε τον κύκλο, ας πούμε, νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό κλείσιμο για τη σειρά. Και μετά υπάρχει και ο ανταγωνιστής ή ο πραγματικός σκηνοθέτης μέσα μου που λέει: "Γ**α το, ας δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε". Είναι πολύ ελκυστικό. Απλά δεν έχω ακόμα το "γιατί". Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε".

Παρακάτω συνεχίζει ο Stahelski εξηγώντας παραπάνω το σκεπτικό του: "Ειλικρινά δεν ξέρω. Η Lionsgate επιθυμεί να κάνει περισσότερα πράγματα για τον 'John Wick', όπως είναι λογικό. Δεν είναι κακό πράγμα για έναν σκηνοθέτη να έχει μια ιδιοκτησία από την οποία θέλει να κάνει περισσότερα. Δεν έχω κάποια άποψη αυτή τη στιγμή. Αλλά θα μπορούσα να ξυπνήσω αύριο και να έχω μια ωραία ιδέα που θα μπορούσα να προτείνω στον Keanu, ή εκείνος θα μου την πρότεινε, και θα μπορούσε να βρει τη χορδή του "Θεέ μου, πρέπει να το κάνουμε αυτό τώρα". Έχω σκηνές, έχω σκηνές δράσης στο μυαλό μου που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει και θα ήθελα πολύ να τις κάνω. Αν επιστρέψουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε απλά το ίδιο πράγμα. Πρέπει να μελετήσω καλά. Πρέπει να γίνω καλύτερος".

Η συγκομιδή του John Wick 4 ξεπέρασε τα $428 εκατομμύρια παγκοσμίως όντας φυσικά η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά από τις υπόλοιπες και χάρη σε αυτό το franchise κατάφερε να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο στο box office

Το σύμπαν του John Wick θα συνεχιστεί με τη σειρά "The Continental" στο Amazon Prime Video και το πρώτο trailer θα το δείτε εδώ αλλά και με την ταινία "Ballerina" που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου του 2024. Στην πρώτη spinoff ταινία των John Wick, η Ana de Armas θα υποδυθεί την "Ballerina" μια εκτελεστή που εκπαιδεύτηκε με τις παραδόσεις της Ruska Roma, της φατρίας που παίζει σημαντικό ρόλο στο John Wick 4. Η de Armas δε θα είναι μόνη της καθώς θα εμφανιστεί στο πλάι της ο Keanu Reeves ως John Wick.

Πιθανολογείται ότι μια από τις spinoff ταινίες του John Wick θα αφορά τον χαρακτήρα του Donnie Yen από το John Wick: Chapter 4.