Ο Γιώργος Λάνθιμος έμεινε έκπληκτος με την υποκριτική της Emma Stone στο Poor Things

Η ταινία θα παίξει στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο
07 Ιουλίου 2023 00:18
Ο Γιώργος Λάνθιμος έμεινε έκπληκτος με την υποκριτική της Emma Stone στο Poor Things

Ο Γιώργος Λάνθιμος (Yorgos Lanthimos) πρόκειται να φέρει την κλασσική ιστορία του Frankenstein -αρκετά αλλαγμένη- στη μεγάλη οθόνη αυτόν τον Σεπτέμβριο. Με κεντρική πρωταγωνίστρια για ακόμη μία φορά την Emma Stone, ο διάσημος Έλληνας δημιουργός έδωσε νέα συνέντευξη, στην οποία μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Stone και το ρόλο της στο Poor Things.

Μιλώντας στο Empire Magazine, ο Λάνθιμος δήλωσε ότι η Emma Stone είναι καταπληκτική στο ρόλο της Bella Baxter και ο κόσμος δεν την έχει ξαναδεί έτσι.

Δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει. Μερικές φορές, η Emma μου έλεγε: «δεν ξέρω τι στο διάολο κάνω, είναι καλό αυτό;» και άλλες φορές δεν ήξερα ούτε εγώ τι να κάνω. Δοκιμάζαμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής, έμεινα έκπληκτος με την Emma.

Όταν έκανα μοντάζ την ταινία, έστελνα μηνύματα σε εκείνη και τις έλεγα: «δεν ξέρω πως το έκανες αυτό, είναι απίστευτα».

Η Emma Stone είπε ότι ο Λάνθιμος τη βοήθησε πολύ να διαμορφώσει τη χαρακτήρα που θα παίξει στην ταινία.

Ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Και μπορούσα να βασίζομαι πάντα σε εκείνον.

Η Emma Stone θα δώσει σάρκα και οστά στην Baxter, μια γυναίκα που πεθαίνει τραγικά, αλλά επανέρχεται στη ζωή από έναν ειδικό επιστήμονα, τον οποίο υποδύεται ο Willem Dafoe. Το Poor Things είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray που κυκλοφόρησε το 1992. Ουσιαστικά πρόκειται για μία παραλλαγή της ιστορίας του Frankenstein.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το Poor Things δεν είναι η πρώτη ταινία που συνεργάζεται ο Λάνθιμος με την Stone, καθώς εκείνη έχει παίξει και στο The Favourite, αλλά και στο πρόσφατο short Vlihi.

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει επιλέξει ένα εκπληκτικό cast για τη νέα ταινία του, αφού θα παίξουν και οι Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Margaret Qualley, Suzy Bemba, Kathryn Hunter και Wayne Brett.

Στη σκηνοθετική καρέκλα θα καθίσει ο Λάνθιμος, αλλά το σενάριο έχει γράψει ένας πολύ στενός συνεργάτης του, ο Tony McNamara, ο οποίος έχει δουλέψει και στο οσκαρικό The Favourite.

Το Poor Things θα παίξει στους κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου.