Δείτε τι “φαντάζεται“ η ΑΙ: Έτσι θα ήταν το DUNE αν το σκηνοθετούσε ο Wes Anderson (ΒΙΝΤΕΟ)

Από ένα sci-fi έπος μετατρέπεται σε μια ζωηρή sci-fi κωμωδία
03 Ιουνίου 2023 12:42
Δείτε τι “φαντάζεται“ η ΑΙ: Έτσι θα ήταν το DUNE αν το σκηνοθετούσε ο Wes Anderson (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι πλέον αμέτρητες οι φορές που οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη έχουν δείξει πόσα ενδιαφέροντα "what if?" σενάρια μπορεί να πραγματοποιήσει. Για ακόμη μια φορά το μοντέλο του Midjourney, που είναι το πιο ισχυρό και πιο διαδεδομένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο διασκευάζει μια από τις πιο επικές sci-fi ταινίες των τελευταίων δεκαετιών, το DUNE του Denis Villeneuve. 

Αν, λοιπόν, το Dune αντί για τον Villeneuve το σκηνοθετούσε ο Wes Anderson, πώς θα ήταν; Σε αυτό το ερώτημα δίνει απάντηση το κανάλι AI Show που είναι γνωστό για αυτού του είδους περιεχόμενο. Έτσι, μετατρέπεται ο ζοφερός κόσμος του Dune σε μια ζωηρή και πολύχρωμη κωμωδία με επίκεντρο το ρομάντζο μεταξύ του Paul Atreides (Timothee Chalamet) και της Chani (Zendaya), η οποία έχει τη βάση της στην ταινία "Moonrise Kingdom" εξού και ο τίτλος 'Dunerise Kingdom". 

Όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Anderson είναι εκεί, από τα κεντραρισμένα κάδρα της φωτογραφίας, τους κοφτερούς και παράξενους διαλόγους μέχρι και τα παστέλ χρώματα.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι στο επερχόμενο Dune Part 2 δια χειρός Denis Villeneuve, θα δείτε και πάλι τους Timothee Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam και Javier Bardem ως Stilgar. Ωστόσο, θα έχουμε και πολλά νέα πρόσωπα, όπως τους Lea Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Florence Pugh ως Princess Irulan και Austin Butler ως Feyd-Rautha.

Να θυμίσουμε ότι το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου του 2023.

Δείτε παρακάτω το βίντεο του Dune εάν ήταν κωμωδία δια χειρός Γουές Άντερσον.