Michael J. Fox: Αντίθετος σε remake του Back to the Future αλλά και ειλικρινής με την κατάσταση

Ο πρωταγωνιστής των ταινιών “Επιστροφή στο μέλλον“ εκφράζει τη δική του οπτική
16 Μαΐου 2023 09:46
Michael J. Fox: Αντίθετος σε remake του Back to the Future αλλά και ειλικρινής με την κατάσταση

Στο ενδεχόμενο να γίνει remake/reboot των ταινιών Back to the Future εξέφρασε την αφοπλιστικά ειλικρινή του άποψη ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών, ο Michael J. Fox που υποδύθηκε τον Marty McFly, πλάι στον Doc Brown του Christopher Lloyd. 

Μιλώντας στο πρόσφατο ειδικό αφιέρωμα του Variety για τη ζωή και την καριέρα του ο Μάικλ Τζ. Φοξ είναι συνειδητοποιημένος με το ότι μπορεί να συμβεί και λέει: "Δεν είμαι κανένας φανατικός. Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Δική τους είναι η ταινία. Εγώ έχω πληρωθεί.

Βέβαια, εκφράζει και την άποψη ότι δεν είναι καλή ιδέα και ούτε κάτι το αναγκαίο για το Χόλιγουντ, την ώρα που ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της θρυλικής τριλογίας, Robert Zemeckis δε θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει (remake). Νομίζω ότι ο Robert και ο Bob Gale είναι αρκετά έξυπνοι όσον αφορά το θέμα αυτό. Δε χρειάζεται κάποιο reboot επειδή χρειάζεται κάτι να διευκρινιστεί. Θα βρουν καλύτερο τρόπο για να πουν την ιστορία; Αμφιβάλλω. 

Από την άλλη, ο συμπρωταγωνιστής του, Christopher Llyod έχει δηλώσει στο παρελθόν πιο ένθερμος σε μια 4η ταινία Back To The Future. "Θα ήθελα να κάνω ένα sequel αλλά νομίζω ότι ο Zemeckis με τον Spielberg πιστεύουν ότι διηγήθηκαν την ιστορία στις τρεις ταινίες. Αλλά εάν κάποιος βρει μια φοβερή ιδέα που να δικαιολογεί μια 4η ταινία τότε ίσως να συμβεί." Το θέμα στην υπόθεση όμως είναι ότι ο Michael J. Fox δε θα συμμετέχει λόγω της ασθένειάς του αλλά και του γεγονότος ότι αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2020, λόγω των συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον.

Πρόσφατα εξομολογήθηκε την κατάσταση της υγείας του, καθώς στα 61 του χρόνο η ζωή με τη νόσο Πάρκινσον "γίνεται όλο και πιο δύσκολη, κάθε μέρα και πιο δύσκολη, αλλά έτσι είναι τα πράγματα και τι να κάνω για αυτό;". Μίλησε επίσης με ειλικρίνεια για τα χρόνια που του απομένουν λέγοντας: "Δεν πεθαίνεις από το Πάρκινσον. Πεθαίνεις με το Πάρκινσον. Σκεφτόμουν λοιπόν τη θνητότητα του. Δεν θα προλάβω να γίνω 80 ετών." 

Ο Fox που είχε διαγνωσθεί με Πάρκινσον στα 29 του χρόνια, εξιστόρησε τη ζωή και την καριέρα του στο ντοκιμαντέρ "Still" σε παραγωγή Apple TV+ και σκηνοθεσία Davis Guggenheim.