Η μεγάλη έκπληξη του Fast X: Επιστρέφει ο Dwayne 'The Rock' Johnson!

Τι συνέβη και τα βρήκαν Vin Diesel και The Rock;
13 Μαΐου 2023 09:25
Η μεγάλη έκπληξη του Fast X: Επιστρέφει ο Dwayne 'The Rock' Johnson!

Στα πιο αναπάντεχα νέα που αφορούν το Fast & Furious franchise, έγινε γνωστό ότι ο Dwayne Johnson πρόκειται να επιστρέψει ως Luke Hobbs για χάρη του Fast X, του οποίου η πρεμιέρα απέχει μόλις μερικές ημέρες (18 Μαίου). 

Το ρεπορτάζ του The Wrap έκανε την αποκάλυψη ότι ο Dwayne Johnson τελικά άλλαξε γνώμη και μάλλον έβαλε νερό στο κρασί του και τη κόντρα που είχε με τον Vin Diesel, εξαιτίας της οποίας αποχώρησε εντελώς από τις ταινίες Fast & Furious. Χάρη σε αυτή τη κόντρα γεννήθηκε η spinoff ταινία "Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw" το 2019 όπου στο πλάι του ο "The Rock" είχε τον Jason Statham. 

O Jason Statham από τη πλευρά του δεν είχε κανένα θέμα και γνωρίζουμε μέσω των trailers ότι θα συμμετέχει κανονικά στο Fast X. Τι γίνεται όμως με την συμμετοχή του Dwayne Johnson; Οι πληροφορίες του The Wrap λένε ότι η εμφάνισή του θα είναι στην post-credits σκηνή του Fast X, το οποίο έρχεται σε σκηνοθεσία Louis Leterrier. Ουσιαστικά η σκηνή αυτή θα αποτελέσει το μήνυμα ότι θα επιστρέψει στο Fast X Part 2, το οποίο θα είναι τελικά η προτελευταία ταινία του Fast Saga. 

Αυτό που προκαλεί σοκ στο Χόλιγουντ είναι πως o Johnson είχε δηλώσει ακράδαντα ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στις ταινίες Fast & Furious, ύστερα από τη δημοσιοποίηση της κόντρας του με τον Diesel, ο οποίος είχε κυριολεκτικά παρακαλέσει δημόσια τον The Rock μέσα από το Instagram να γυρίσει στο ρόλο του Hobbs. Το ρεπορτάζ δεν αποκαλύπτει τι άλλαξε στη μεταξύ τους σχέση και πως κατέληξαν σε αυτή τη συμφωνία. 

Το "ποτέ μην λες ποτέ" ισχύει για ακόμη μια φορά στον κόσμο του Χόλιγουντ και αυτή η είδηση έρχεται αμέσως μετά τις δηλώσεις του Vin Diesel ότι τελικά δεν απέχουμε μία ταινία από το φινάλε του Fast Saga, αλλά έχουμε ακόμη δύο ταινίες! Ναι, ο πρωταγωνιστής και παραγωγός των ταινιών μίλησε για αυτό στην παγκόσμια πρεμιέρα του Fast X στη Ρώμη ρίχνοντας τη βόμβα ότι θα υπάρξει μια τριλογία, με το Fast X να είναι το πρώτο μέρος της

Τότε τον Νοέμβριο του 2021 ο Johnson δήλωνε χωρίς περιστροφές ότι η απόφασή του να μην συμμετέχει στο Fast & Furious 10 ήταν οριστική, μιλώντας μάλιστα για χειραγώγηση από πλευράς Diesel: 

"Έμεινα πραγματικά έκπληκτος από την πρόσφατη ανάρτησή του. Τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο Vin και εγώ πραγματικά επικοινωνήσαμε και όχι χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του εξήγησα απευθείας - και ιδιωτικά - ότι δε θα επέστρεφα στο franchise. Ήμουν ανένδοτος με τα λόγια μου, αλλά εγκάρδιος, και του είπα ότι θα υποστηρίζω πάντα το καστ και πάντα θα θέλω να έχει επιτυχία το franchise, παρόλο που δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψω. Μίλησα ιδιαιτέρως και με τους συνεργάτες μου στην Universal, οι οποίοι ήταν όλοι τους πολύ υποστηρικτικοί, καθώς κατανοούν το πρόβλημα.

Η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Vin ήταν ένα παράδειγμα της χειραγώγησής του. Δεν μου άρεσε που αναφέρθηκε σε παιδιά με το post του, ούτε και ότι μίλησε για τον θάνατο του Paul Walker. Δεν έπρεπε να τους ανακατέψει. Είχαμε μιλήσει πριν από μήνες για αυτό το θέμα και καταλήξαμε σε ένα σαφές συμπέρασμα. Ο στόχος μου από την αρχή ήταν να ολοκληρώσω το εκπληκτικό ταξίδι μου με το απίστευτο "Fast & Furious" franchise, με ευγνωμοσύνη και χάρη. Είναι ατυχές το γεγονός ότι αυτός ο δημόσιος διάλογος έχει θολώσει τα νερά."

Η επίσημη περίληψη του Fast X έχει ως εξής:

Μετά από πολλές αποστολές και ενάντια σε απίθανα εμπόδια, ο Ντομ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και η οικογένειά του έχουν ξεγελάσει και ξεπεράσει κάθε αντίπαλο στο διάβα τους. Τώρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πιο φονικό εχθρό: μία τρομαχτική απειλή ξεπροβάλλει από τα σκοτάδια του παρελθόντος, διψάει για εκδίκηση και σκοπεύει να διαλύσει αυτή την οικογένεια και να καταστρέψει μια για πάντα όλους όσους και όλα όσα αγαπάει ο Ντομ.

Στους Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο, το 2011, ο Ντομ και η παρέα του εξολόθρευσαν τον μοχθηρό βαρόνο των ναρκωτικών Eρνάν Ρέγιες, αφήνοντας ακέφαλη την αυτοκρατορία του σε μία γέφυρα του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Δεν γνώριζαν όμως ότι ο γιος του Ρέγιες, ο Ντάντε (Τζέισον Μομόα, Aquaman) ήταν αυτόπτης μάρτυρας και έχει περάσει τα τελευταία 12 χρόνια καταστρώνοντας την εκδίκηση που θα αναγκάσει τον Ντομ να πληρώσει το απόλυτο τίμημα.

Στο Fast X θα δείτε μεταξύ άλλων τους Vin Diesel, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Scott Eastwood, Michael Rooker, Charlize Theron και Cardi B.

Το Fast X αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Μαΐου 2023.