Ο Ντετέκτιβ Μονκ επιστρέφει με sequel ταινία από το πουθενά

Ο Tony Shalhoub θα υποδυθεί ξανά τον εμβληματικό ρόλο του για μια τελευταία υπόθεση
16 Μαρτίου 2023 01:46
Ο Ντετέκτιβ Μονκ επιστρέφει με sequel ταινία από το πουθενά

Ο "Ντετέκτιβ Μονκ" που λατρεύτηκε και στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του Star Channel, θα επιστρέψει δυναμικά αλλά όχι με μια νέα σεζόν της σειράς του. 

Και αυτό καθώς το Peacock ανακοίνωσε ότι έρχεται μια συνέχεια του ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ υπό τη μορφή μιας sequel ταινίας, η οποία θα προβληθεί στην streaming υπηρεσία της NBCUniversal. Ο λόγος για το Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie, όπως θα είναι ο επίσημος τίτλος της ταινίας, στην οποία θα επιστρέψει ο Tony Shalhoub (Τόνι Σαλούμπ) για να υποδυθεί τον εμβληματικό του ρόλο από την άλλοτε σειρά του USA Network. 

Από τότε που προβλήθηκε το φινάλε του "Monk" το 2009 είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο μιας τηλεταινίας με το project να μη φτάνει ποτέ να υλοποιηθεί. Δημιουργός του Monk είναι ο Andy Breckman, ο οποίος ήταν σεναριογράφος και εκτελεστικός παραγωγός του. Πρόκειται για μια παρόμοια στρατηγική που εφαρμόζει το Peacock, το οποίο συνέχισε τη δημοφιλή σειρά του "Psych" με άλλες δύο ταινίες. 

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση του Peacock με το teaser poster της ταινίας: 

Δε θα είναι μόνος καθώς μια επιστροφή του Monk θα έπρεπε να γίνει δυναμικά μαζί με όλους τους συναδέλφους, φίλους, βοηθούς και γνωστούς του. Για αυτό θα επιστρέψει όλο το αυθεντικό cast της σειράς με τους Ted Levine (On Becoming a God in Central Florida), Traylor Howard (Boston Common), Jason Gray-Stanford (Percy Jackson and The Olympians), Melora Hardin (The Office) και Hector Elizondo (Pretty Woman).

Στην ιστορία της sequel ταινίας, ο Monk, ένας λαμπρός ντετέκτιβ από το Σαν Φρανσίσκο με ψυχαναγκαστική διαταραχή, επιστρέφει για να λύσει μια τελευταία, πολύ προσωπική υπόθεση που αφορά την αγαπημένη του θετή κόρη Molly, που είναι δημοσιογράφος και ετοιμάζεται για το γάμο της.

Το Monk είναι μια τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2002 και απέκτησε γρήγορα πιστούς οπαδούς. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον χαρακτήρα του Adrian Monk, ενός λαμπρού ντετέκτιβ που πάσχει από σοβαρή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) και μια σειρά από φοβίες. Παρά τις προκλήσεις αυτές, ο Μονκ είναι ένας αριστοτέχνης ντετέκτιβ που λύνει μερικές από τις πιο περίπλοκες υποθέσεις στο Σαν Φρανσίσκο.

Η υπόθεση της σειράς είναι χτισμένη γύρω από τον χαρακτήρα του Monk, τον οποίο υποδύεται ο Tony Shalhoub, και τις προσπάθειές του να ξεπεράσει τις προσωπικές του προκλήσεις, ενώ παράλληλα εξιχνιάζει εγκλήματα. Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει μια νέα υπόθεση που πρέπει να λύσει ο Monk και η σειρά συνδυάζει στοιχεία κωμωδίας και δράματος.

Η σειρά ήταν υποψήφια για 18 Βραβεία Emmy και κέρδισε συνολικά 8, με τον Tony Shalhoub να αποσπά το αγαλματίδιο τέσσερις φορές στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου σε κωμική σειρά. Η σειρά κέρδισε επίσης δύο Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε τηλεοπτική σειρά - μιούζικαλ ή κωμωδία για τον Tony Shalhoub.

Εκτός από αυτά τα βραβεία, το Monk ήταν επίσης υποψήφιο για μια σειρά άλλων σημαντικών διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των Screen Actors Guild Awards, Directors Guild of America Awards και Writers Guild of America Awards.

Ο Shalhoub, ο οποίος ήταν επίσης και εκτελεστικός παραγωγός, ήταν υποψήφιος για Emmy ως εξαιρετικός πρωταγωνιστής κωμικής σειράς για οκτώ συνεχόμενα έτη (2003 έως 2010) και κέρδισε Emmy A΄Ανδρικού σε δραματική σειρά το 2003, 2005 και 2006.

Η σειρά προβάλλεται μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις 8 σεζόν της εντελώς δωρεάν μέσα από το WebTV του Star πατώντας εδώ