Η Funko θα πετάξει φιγούρες Funko Pop αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων σε χωματερή

Και η εταιρία εξήγησε τον λόγο πίσω από αυτή την κίνηση
06 Μαρτίου 2023 23:59
Η Funko θα πετάξει φιγούρες Funko Pop αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων σε χωματερή

Η Funko δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το προηγούμενο έτος και δεν ήταν τα αναμενόμενα, καθώς ανακοίνωσε πως έχασε περίπου $50 εκατομμύρια. Ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το κακό αποτέλεσμα είναι το ότι το stock της εταιρίας ξεπερνάει κατά πολύ την λειτουργικότητα της Funko. 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι υπάρχουν περισσότερες φιγούρες Funko Pop στις αποθήκες της εταιρίας από όσα μπορεί να υποστηρίξει και να πουλήσει στα καταστήματα. Για αυτό και ανακοίνωσε ότι θα πρέπει αν ξεφορτωθεί εμπόρευμα αξίας περίπου $36 εκατομμυρίων δολαρίων. 

"Τα αποθέματα στο τέλος του έτους ανήλθαν σε 246,4 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 48% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν", ανέφερε η εταιρεία. "Αυτό περιλαμβάνει αποθέματα που η εταιρεία σκοπεύει να εξαλείψει το πρώτο εξάμηνο του 2023 για να μειώσει το κόστος υλοποίησης με τη διαχείριση των επιπέδων αποθεμάτων ώστε να ευθυγραμμιστούν με τη λειτουργική ικανότητα του κέντρου διανομής μας. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε απόσβεση στο πρώτο εξάμηνο του 2023 ύψους περίπου 30 έως 36 εκατομμυρίων δολαρίων".

Θα πετάξει δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια φιγούρες Funko Pop αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων...σε μια χωματερή. Εν μέσω πανδημίας οι Funko Pop φιγούρες είχαν μια καλή εμπορική πορεία αλλά έκτοτε οι πωλήσεις έχουν επιβραδυνθεί, την ώρα που η εταιρία έχει μειώσει τις προβλέψεις της και τις θέσεις εργασίας της. 

Οι πασίγνωστες φιγούρες Funko Pop βγαίνουν για οτιδήποτε αφορά την ποπ κουλτούρα, από Marvel, DC, Star Wars, και σειρές όπως το The Office και τα Φιλαράκια μέχρι τον Freddie Mercury και τους Metallica