DCU: Αυτό είναι το μεγάλο σχέδιο του James Gunn με όλες τις νέες ταινίες και τις σειρές της DC

Πέντε ταινίες και πέντε σειρές
01 Φεβρουαρίου 2023 09:35
DCU: Αυτό είναι το μεγάλο σχέδιο του James Gunn με όλες τις νέες ταινίες και τις σειρές της DC

Τα νέα αφεντικά των DC Studios, οι James Gunn και Peter Safran ανακοίνωσαν επιτέλους τα πλάνα τους για το μέλλον της DC και πιο συγκεκριμένα του DCU. Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου, οι δυο τους μίλησαν για όλα αυτά που ετοιμάζουν και πώς θα γίνει το μεγάλο “reset” σε αυτό το σύμπαν.

Αρχικά, το DCU θα χωριστεί σε δύο κεντρικά κεφάλαια και παρόλο που δε γνωρίζουμε όλες τις πληροφορίες, ξέρουμε ότι στο “Chapter 1” γνωστό και ως “Gods and Monsters”, θα δείτε πέντε ταινίες και πέντε τηλεοπτικές σειρές. Θα δείτε ολοκαίνουργια IP’s και ταινίες που επικεντρώνονται σε διάφορους χαρακτήρες όπως είναι ο Superman. Ωστόσο, θα υπάρξουν και άλλα projects όπως το The Batman Part II ή το Joker 2 που θα βρίσκονται έξω από το DCU, σε άλλο timeline.

Αρχικά, τα επερχόμενα Shazam! Fury of the Gods, The Flash, Blue Beetle και Aquaman and the Lost Kingdom θα παίξουν κανονικά στους κινηματογράφους, μιας και βρίσκονται στα σκαριά πολύ πριν αναλάβουν οι Gunn και Safran τη νέα DC. Ωστόσο, μάθαμε πως το The Flash θα είναι η ταινία που θα κάνει ‘reset’ όλο το timeline.

The Batman Part II και…Elseworlds

Το νέο Batman του Matt Reeves με τον Robert Pattinson θα κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου 2025 και θα βρίσκεται σε ένα δικό του timeline έξω από το “Gods and Monsters” (DCU Chapter 1). Ο James Gunn είπε ότι θα ενσωματώσουν την “Elseworlds” στρατηγική των DC Comics μέσα στο νέο DCU και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν και άλλες ιστορίες που θα δείτε, που δε θα αποτελούν μέρος του κεντρικού canon.  

Στην περίπτωση του Reeves, ο Gunn και ο Safran υπογράμμισαν πώς ο σκηνοθέτης θα προχωρήσει με το σχέδιο της τριλογίας του, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει το όραμά του για την Gotham City μέσω τηλεοπτικών σειρών όπως το The Penguin.

Στο Elseworlds θα υπάρξει και το sequel του Joker του Todd Phillips, καθώς και η σειρά Teen Titans GO!.

Creature Commandos (Σειρά στο HBO Max)

Πρόκειται για μία animated σειρά που θα κυκλοφορήσει στο HBO Max και θα βρίσκεται στο DCU. Σε αυτό το σόου θα δείτε μεταξύ άλλων τους Rick Flag Sr., Nina Mazursky, Doctor Phosphorous, Eric Frankenstein, The Bride of Frankenstein, G.I. Robot και Weasel. Ο James Gunn θα γράψει το σενάριο για τα επτά επεισόδια.

Waller (Σειρά στο HBO Max)

Η Amanda Waller θα έχει τη δική της σειρά στο HBO Max και θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Peacewalker. Η Viola Davis θα υποδυθεί και πάλι αυτή την ηρωίδα της DC.

Superman: Legacy (live action ταινία)

Η νέα μεγάλη ταινία του Superman έρχεται με σενάριο του James Gunn και θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιουλίου του 2025. Το Superman Legacy θα βρίσκεται στο φρεσκαρισμένο και ανανεωμένο “DCU” και θα επικεντρώνεται στον Ken και θα εξισορροπεί την “Kryptonian” κληρονομιά του με την ανθρώπινη ανατροφή του. Ο Safran σημείωσε επίσης ότι αυτή η ταινία “θα είναι πολύ αισιόδοξη και θα δείτε έναν Superman που είναι καλός σε έναν κόσμο που η ευγένεια θεωρείται ντεμοντέ”.

Lanterns (Σειρά στο HBO Max)

Η νέα σειρά του HBO θα επικεντρώνεται σε δύο Green Laterns και πιο συγκεκριμένα στους Hal Jordan και John Stewart. Μάλιστα, ο Peter Safran σύγκρινε αυτή τη σειρά με το True Detective.

The Authority (live action ταινία)

Ο James Gunn δουλεύει στο σενάριο του The Authority, μιας νέας ταινίας που θα επικεντρωθεί στην σούπερ ομάδα WildStorm. Πρόκειται για μία ομάδα υπερηρώων που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τη σωτηρία του πλανήτη που συχνά περνά τα ηθικά όρια για να ολοκληρώσει μία αποστολή.

Paradise Lost (Σειρά στο HBO Max)

Το Paradise Lost είναι μία live action σειρά που περιγράφεται ως ένα Game of Thrones με Αμαζόνες. Πρόκειται για ένα prequel του Wonder Woman που θα έχει μπόλικο δράμα, επικές μάχες και πολιτική ίντριγκα.

The Brave and the Bold (live action ταινία)

Τι κι αν θα κυκλοφορήσει το The Batman Part II στο “Elseworlds”, ο James Gunn αποκάλυψε ότι θα δείτε το The Brave and the Bold στο DCU. Μία live action ταινία βασισμένη στο κόμικς του Grant Morrison με επίκεντρο τον Damien Wayne.

Booster Gold (Σειρά στο HBO Max)

Το Booster Gold θα είναι μια κωμική σειρά στο HBO Max με πρωταγωνιστή έναν απατεώνα που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για μία πιο εύκολη ζωή, που προσποιείται ότι είναι ήρωας.

Supergirl: Woman of Tomorrow (live action ταινία)

Αυτή η ταινία θα κυκλοφορήσει περίπου δύο χρόνια μετά το Superman Legacy, δηλαδή το 2027 και θα επικεντρώνεται στην Kara Zor-El ξαδέλφη του Kal-El.

Swamp Thing (live action ταινία)

Η τελευταία ταινία που ανακοινώθηκε για το "Gods and Monsters" είναι το Swamp Thing, το οποίο θα βασίζεται στον πιο εμβληματικό σκοτεινό χαρακτήρα της DC. Αν και υπάρχουν λίγες πληροφορίες για αυτήν την ταινία, ο Peter Safran υποσχέθηκε ότι η ιστορία θα «διερευνήσει τη σκοτεινή προέλευση» του χαρακτήρα.