Ασταμάτητο το Avatar 2 – Έγινε η 4η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών

Το The Way of Water εκθρόνισε τελικά και το Star Wars
29 Ιανουαρίου 2023 13:36
Ασταμάτητο το Avatar 2 – Έγινε η 4η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών

Πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε πως το Avatar: The Way of Water κατάφερε να σπάσει και το εισπρακτικό ρεκόρ του Avengers: Infinity War, το οποίο είχε συγκεντρώσει 2,052 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office. Τώρα, η υπερπαραγωγή του James Cameron βρήκε το επόμενο «θύμα» της, το οποίο δεν είναι άλλο από το Star Wars.

Περνώντας, σε λεπτομέρειες, το Star Wars: Episode VII - The Force Awakens είχε σαρώσει το 2015, όταν έφερε εκ νέου την λατρεμένη σειρά στις κινηματογραφικές αίθουσες, για να συνεχίσει την ιστορία των Skywalker. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εισπράξεις του είχαν ξεπεράσει τα 2,071 δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντας το μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών.

Τώρα, σταθερά και με το δικό του ρυθμό, το Avatar: The Way of Water ήρθε να πάρει και τη θέση του The Force Awakens στην κατάταξη, αφού το παγκόσμιο box office του άγγιξε τα 2,074 δισεκατομμύρια δολάρια. Και επίσημα, λοιπόν, το sequel του Avatar είναι η 4η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών, με το Top 4 να έχει μόνο ταινίες του Cameron, αν εξαιρέσουμε το Avengers: Endgame.

Πλέον μένει να δούμε αν το The Way of Water θα καταφέρει να εκθρονίσει και τον Τιτανικό, το box office του οποίου ανέρχεται σε 2,194 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δέκα πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office:

  1. Avatar - $2,923 δισεκατομμύρια
  2. Avengers: Endgame - $2,799 δισεκατομμύρια
  3. Titanic - $2,194 δισεκατομμύρια
  4. Avatar: The Way of Water - $2,074 δισεκατομμύρια
  5. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens - $2,071 δισεκατομμύρια
  6. Avengers: Infinity War - $2,052 δισεκατομμύρια
  7. Spider-Man: No Way Home - $1,921 δισεκατομμύρια
  8. Jurassic World - $1,671 δισεκατομμύρια
  9. The Lion King - $1,663 δισεκατομμύρια
  10. The Avengers - $1,520 δισεκατομμύρια

Για την ιστορία, ο James Cameron είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης στην ιστορία που έχει δημιουργήσει τρεις ταινίες που έχουν ξεπεράσει τα $2 δις στο box office. Συγχρόνως, το Avatar: The Way of Water είναι η δεύτερη ταινία που κυκλοφόρησε μετά το 2000 και κατάφερε να μείνει έξι συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του box office. Η πρώτη ταινία που το είχε καταφέρει αυτό μέσα στη συγκεκριμένη περίοδο ήταν το αρχικό Avatar. Προηγουμένως, η ταινία που το είχε καταφέρει αυτό ήταν ο Τιτανικός του 1997, που είχε μείνει για 15 εβδομάδες στην κορυφή. Και οι τρεις ταινίες είναι δημιουργίες του Cameron, ο οποίος έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του μέσου.

Tags: