Zoe Saldana: Η κάτοχος ενός αδιανόητου ρεκόρ που καμία άλλη ηθοποιός στην ιστορία δεν κατάφερε

Έγραψε ιστορία η σταρ των Avatar και Marvel ταινιών!
24 Ιανουαρίου 2023 12:50
Zoe Saldana: Η κάτοχος ενός αδιανόητου ρεκόρ που καμία άλλη ηθοποιός στην ιστορία δεν κατάφερε

Η Zoe Saldana (Ζόε Σαλντάνα) αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ έχοντας παίξει στις υπερπαραγωγές της Disney και λόγω αυτού έχει καταφέρει ένα απίθανο κατόρθωμα, το οποίο την κάνει να ξεχωρίζει από άλλους συναδέλφους της.

Στη Marvel και το MCU υποδύεται την Gamora, ενώ στο franchise των Avatar ταινιών την Neytiri, κάτι που την τοποθετεί ανάμεσα στους ηθοποιούς με την μεγαλύτερη box office συγκομιδή, όπως οι Robert Downey Jr. ,Samuel L. Jackson και Scarlett Johansson, των οποίων οι ταινίες συνολικά έχουν φέρει κοντά στα $14 δις έκαστος στο box office. 

Το αδιανόητο ρεκόρ που κατάφερε η Zoe Saldana είναι πραγματικά αξιέπαινο καθώς είναι η πρώτη ηθοποιός στην ιστορία που έχει εμφανιστεί/πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις ταινίες με έσοδα πάνω από $2 δις στο παγκόσμιο box office.

Συγκεκριμένα έχει πρωταγωνιστήσει στα Avatar ($2.9δις) και Avatar: The Way of Water ($2.02 δις) στο ρόλο της Neytiri, ενώ ως Gamora εμφανίστηκε στα Avengers: Infinity War ($2.05 δις) και Avengers: Endgame ($2.8 δις).

Αυτό το νέο "κλαμπ" λοιπόν το εγκαινιάζει η Saldana, την ώρα που πριν μερικά 24ωρα το Avatar 2 έγινε η 6η ταινία στην ιστορία που ξεπέρασε το ορόσημο των $2 δισεκατομμυρίων στο box office. 

Βέβαια, η Saldana είχε εκφράσει στο παρελθόν την κούραση που ένιωσε από το να παίζει συνεχώς σε franchises, καθώς "ένιωθε κολλημένη" σε αυτά, παρόλο που είναι "ιδιαίτερα ευγνώμον" για την εμπειρία και την αναγνωρισιμότητα που της πρόσφεραν. 

Την Saldana αναμένεται να τη δούμε στα επόμενα sequels των Avatar και σίγουρα στο Avatar 3, ενώ θα εμφανιστεί μάλλον για τελευταία φορά ως Gamora στο Guardians of the Galaxy Vol. 3 τον ερχόμενο Μάιο.