Earl Boen: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός των Terminator ταινιών και διάφορων παιχνιδιών

Σε ηλικία 81 ετών
08 Ιανουαρίου 2023 10:31
Earl Boen: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός των Terminator ταινιών και διάφορων παιχνιδιών

Ο Αμερικανός ηθοποιός Earl Boen, ο οποίος ήταν ευρέως γνωστός για το ρόλο του ως ο ψυχολόγος Dr. Peter Silberman στις τρεις πρώτες Terminator ταινίες, έφυγε από τη ζωή. Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε η κόρη του στο μέσο The Hollywood Reporter, ο Boen απεβίωσε την Πέμπτη στη Χαβάη, όντας 81 ετών. Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί το Νοέμβριο με καρκίνο του πνεύμονα τέταρτου σταδίου και πέθανε ήσυχα στον ύπνο του.

Πέρα από τις Terminator ταινίες, ο Boen είχε εμφανιστεί επίσης και στα Battle Beyond the Stars (1980), The Man with Two Brains (1983), Alien Nation (1988), Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (1994) και Nutty Professor II: The Klumps (2000). Το 2003 αποφάσισε να σταματήσει την υποκριτική για ταινίες και σειρές, συνεχίζοντας ωστόσο να δανείζει τη φωνή του σε animated σόου και βιντεοπαιχνίδια.

Ειδικότερα όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια, ο Boen είχε ενσαρκώσει τον θρυλικό χαρακτήρα LeChuck της λατρεμένης σειράς Monkey Island. Παράλληλα, το όνομα του βρίσκεται στα credits του World of Warcraft για πολλαπλούς ρόλους, ενώ είχε επίσης ρόλους στα Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Psychonauts και σε διάφορους άλλους τίτλους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της καριέρας του, όταν ανέκρινε τον Kyle Reese στο The Terminator του 1984.

Tags: