Xbox - Activision: Αυτή είναι η διορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξαγορά
Όπως σας είχαμε ενημερώσει το Μάιο, ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, είχε δηλώσει πως η πολυσυζητημένη εξαγορά της Activision Blizzard προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και βρίσκεται πλέον στη μέση, με την εταιρία περιμένει πλέον τις εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών που θα κληθούν να εξετάσουν την εξαγορά.
To FTC, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ είχε ξεκινήσει την έρευνά της για το αν το «πάντρεμα» των δύο εταιριών θα βλάψει τον ανταγωνισμό τον Μάρτιο του 2022 και σύντομα αναμένεται να μάθουμε αν θα δώσει το πράσινο φως. Παράλληλα, το Competition and Markets Authority (CMA), η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε γνωστό τον προηγούμενο μήνα ότι θα περάσει στη δεύτερη φάση των ερευνών, ενώ είχε ακουστεί πως ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να δώσει τόσο απλά το 'ΟΚ'.
Τώρα, σύμφωνα με μια επίσημη καταχώρηση που έγινε την Παρασκευή, η ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού επιβεβαίωσε ότι έθεσε ως προσωρινή προθεσμία την 8η Νοεμβρίου για να εγκρίνει τη συμφωνία ή να εισέλθει σε μια δεύτερη, πιο διεξοδική φάση έρευνας.
Επομένως, μέσα στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλύσει τη συμφωνία κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης. Στόχος είναι να αποφασιστεί κατά πόσο η συγχώνευση θα μειώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά, δημιουργώντας για παράδειγμα μονοπώλια που ενδέχεται να αυξήσουν τις τιμές για τους καταναλωτές. Εάν υπάρχουν ακόμη ανησυχίες και μετά την πρώτη φάση της έρευνας, η Επιτροπή θα ξεκινήσει μια επανεξέταση, περνώντας στη δεύτερη φάση, η οποία θα είναι μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των επιπτώσεων της συγκεκριμένης εξαγοράς στον ανταγωνισμό.
Μέχρι το Νοέμβριο, λοιπόν, θα ξέρουμε πως βλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση το κολοσσιαίο deal.
Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα σχετικά με το timeline του deal, η εξαγορά ανακοινώθηκε στις 18 Ιανουαρίου. Για την ώρα οι μέτοχοι της Activision Blizzard ψήφισαν υπέρ και αυτό που εκκρεμεί είναι η Microsoft να πάρει και τις εγκρίσεις των σχετικών ρυθμιστικών αρχών. Μέχρι στιγμής, η μόνη χώρα που έχει δώσει το πράσινο φως είναι η Σαουδική Αραβία.
Να σημειωθεί πως στην περίπτωση της Activision Blizzard έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της gaming βιομηχανίας -και μάλιστα με τεράστια διαφορά-, αλλά και με την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft γενικότερα, αφού στα 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η συμφωνία ξεπερνά μέχρι και ολόκληρο το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μικρότερων χωρών.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.