GTA 6: Συνελήφθη στο Ηνωμένο Βασίλειο ο hacker που ευθύνεται για τη διαρροή

Ήταν μόλις 17 ετών
23 Σεπτεμβρίου 2022 19:03
GTA 6: Συνελήφθη στο Ηνωμένο Βασίλειο ο hacker που ευθύνεται για τη διαρροή

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα σας είχαμε ενημερώσει πως ο hacker που ευθυνόταν για την παραβίαση των δικτυακών υποδομών της Rockstar Games και τη διαρροή των πρώτων πλάνων από το άκρως αναμενόμενο GTA 6 είχε μπει και επίσημα στο στόχαστρο του FBI. Τώρα, οι δραματικές εξελίξεις συνεχίζονται, αφού νέες πληροφορίες θέλουν την αστυνομία να έχει συλλάβει πλέον τον hacker.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο δημοσιογράφος Matthew Keys μεταφέρει πως οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έπιασαν τον 17-χρόνο hacker στο Οξφορντσάιρ, μια κομητεία στα δυτικά της Νοτιοανατολικής Αγγλίας. Εκεί πέρα λέγεται πως ζούσε ένα από τα βασικά μέλη του περίφημου hacking group Lapsus$, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μερικές τεράστιες επιθέσεις φέτος, παραβιάζοντας τα συστήματα της Samsung, της Nvidia και της Microsoft.

Για τη σύλληψη του hacker συνεργάστηκε η Αστυνομία του Λονδίνου, η Εθνική Μονάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ, το FBI. Για την ώρα οι αρχές δεν έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο 17-χρόνος hacker μάλλον ευθύνεται και για την παραβίαση των συστημάτων της γνωστής εφαρμογής ταξί Uber που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, το μήνυμα του νεαρού hacker στο εσωτερικό κανάλι επικοινωνίας της Uber, ο οποίος στους New York Times δήλωσε ότι είναι μόλις 18 χρονών, αρχικά εκλήφθηκε ως φάρσα από τους υπαλλήλους της. Τελικά όμως το χακάρισμα ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Περισσότερα σχετικά με το εν λόγω περιστατικό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.