Παραβιάστηκε η Uber από έφηβο hacker αλλά νόμιζαν ότι ήταν φάρσα

Το χακάρισμα όμως ήταν πέρα για πέρα αληθινό
16 Σεπτεμβρίου 2022 21:27
Παραβιάστηκε η Uber από έφηβο hacker αλλά νόμιζαν ότι ήταν φάρσα

Η Uber ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πρακτικά παραβιάστηκαν τα συστήματα ασφαλείας της, κοινώς έπεσε θύμα hacker. 

Συγκεκριμένα, ένας χάκερ απέκτησε τον έλεγχο των εσωτερικών συστημάτων της Uber μετά την παραβίαση του λογαριασμού Slack ενός υπαλλήλου, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι αναφέρουν ότι επικοινώνησαν απευθείας με τον επιτιθέμενο.

"Αυτή τη στιγμή ανταποκρινόμαστε σε ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας, βρισκόμαστε σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες ενημερώσεις εδώ μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες", ανέφερε η Uber σε δήλωσή της στο Twitter.

Το Slack, μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων στο χώρο εργασίας, χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες τεχνολογίας και νεοσύστατες επιχειρήσεις για καθημερινές επικοινωνίες. Η Uber έχει πλέον απενεργοποιήσει το Slack της, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Το μήνυμα του νεαρού hacker, ο οποίος στους New York Times δήλωσε ότι είναι μόλις 18 χρονών, αρχικά εκλήφθηκε ως φάρσα από τους υπαλλήλους της Uber. Και αυτό διότι έλεγε: "Ανακοινώνω ότι είμαι χάκερ και η Uber έχει υποστεί παραβίαση των δεδομένων της", έτσι οι υπάλληλοι στο Slack απαντούσαν με διάφορα GIFs και emojis. Τελικά όμως το χακάρισμα ήταν πέρα για πέρα αληθινό και ο χάκερ μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στο Amazon Web Services και τα Google Cloud accounts της Uber, αλλά και σε ευαίσθητες εσωτερικές πληροφορίες για τα οικονομικά της. 

 Η Uber ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για το χακάρισμα που δέχθηκε. 

Tags: