GTA 6: Το FBI κυνηγάει τον hacker που διέρρευσε τα πλάνα

Νέες πληροφορίες
20 Σεπτεμβρίου 2022 23:19
GTA 6: Το FBI κυνηγάει τον hacker που διέρρευσε τα πλάνα

Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη… Ο hacker που παραβίασε τις δικτυακές υποδομές της Rockstar Games, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της η ίδια η ομάδα, βιώνει πλέον σκηνικό βγαλμένο από GTA, αφού τον κυνηγά η αστυνομία και ειδικότερα το FBI. Ναι, καλά διαβάσατε, το FBI, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ διερευνά και επίσημα την υπόθεση, η οποία πήρε τεράστιες διαστάσεις στο διαδίκτυο πριν μερικά εικοσιτετράωρα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο ίδιος hacker φαίνεται πως ευθύνεται και για άλλη μια μεγάλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με στόχο τη γνωστή εφαρμογή ταξί Uber. Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρία εξέδωσε μια νέα ανακοίνωση σχετικά με την πορεία των δικών της ερευνών, τονίζοντας:

Υπήρχαν αναφορές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι ο ίδιος δράστης παραβίασε και την γνωστή ομάδα δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών, Rockstar Games. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία  με το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα αυτό και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειές τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Uber, ο δράστης ενδέχεται να συνδέεται με το γνωστό hacking group Lapsus$, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μερικές τεράστιες επιθέσεις φέτος, παραβιάζοντας τα συστήματα της Samsung, της Nvidia και της Microsoft.

Μάλιστα, το μήνυμα του νεαρού hacker στο εσωτερικό κανάλι επικοινωνίας της Uber, ο οποίος στους New York Times δήλωσε ότι είναι μόλις 18 χρονών, αρχικά εκλήφθηκε ως φάρσα από τους υπαλλήλους της. Τελικά όμως το χακάρισμα ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Περισσότερα σχετικά με το εν λόγω περιστατικό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Τέλος, πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις επίσημες δηλώσεις της Rockstar Games σχετικά με το συμβάν.