Xbox: Έρχονται περισσότερες εξαγορές μετά την Activision; - Ο Phil Spencer απαντά

«Θέλω να διασφαλίσω ότι το Xbox θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή»
19 Σεπτεμβρίου 2022 15:31
Xbox: Έρχονται περισσότερες εξαγορές μετά την Activision; - Ο Phil Spencer απαντά

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αμέτρητες εξαγορές στη gaming βιομηχανία, με εταιρίες όπως η Tencent, η Sony, η EA και άλλοι κολοσσοί να επενδύουν εκατομμύρια. Φυσικά, από το χορό αυτό δεν απουσιάζει και η Microsoft, η οποία πρόσθεσε στο δυναμικό της διάφορα στούντιο και μια ολόκληρη publishing εταιρία, την Bethesda, σκοπεύοντας να κάνει το ίδιο και με την Activision Blizzard.

Όπως φαίνεται, οι εξαγορές δεν πρόκειται να σταματήσουν από την κολοσσιαία αμερικανική εταιρία, σύμφωνα μες τις νέες δηλώσεις του υπεύθυνου του gaming τμήματός της, Phil Spencer. Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του Xbox βρέθηκε στην Ιαπωνία για τις ανάγκες του Tokyo Game Show 2022. Στο πλαίσιο αυτό πέρασε μια βόλτα από τα κεντρικά της Kojima Productions, ενώ παραχώρησε και μερικές νέες συνεντεύξεις.

Μιλώντας, λοιπόν, στο CNBC, ο Spencer τόνισε ότι θέλει να διασφαλίσει πως το Xbox θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και του ανταγωνισμού και έτσι δεν πρόκειται να σταματήσει τις εξαγορές. Ειδικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος στάθηκε στις κινήσεις της Tencent και της Sony, οι οποίες σημείωσε ότι έχουν μεγαλύτερο αποτύπωμα στο gaming από τη Microsoft και διαρκώς κάνουν νέες επενδύσεις.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω, μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Η ερώτηση του δημοσιογράφου είναι σημειωμένη με bold γραφή.

Εκτός από την Activision και ότι ενδέχεται να συμβεί εκεί, θα συνεχίσετε να επιδιώκετε περισσότερες εξαγορές; Επειδή η Tencent έχει αρχίσει να εμπλέκεται έντονα και έχετε και τη Sony να κάνει αρκετές εξαγορές. Ή μήπως απλά περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί με την Activision και στη συνέχεια θα κάνετε μια παύση για λίγο όσον αφορά την αγορά περισσότερων στούντιο;

Όπως ακριβώς το ανέφερες, το έθεσες τέλεια. Αυτή είναι μια τόσο ανταγωνιστική αγορά. Δε νομίζω ότι μπορούμε να πατήσουμε pause στο οτιδήποτε. Ξέρετε, η Tencent είναι η μεγαλύτερη gaming εταιρία στον πλανήτη αυτή τη στιγμή και συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε περιεχόμενο και δημιουργούς παιχνιδιών. Η Sony είναι μια μεγαλύτερη επιχείρηση από ότι είμαστε εμείς στο gaming αυτή τη στιγμή και επίσης συνεχίζει να επενδύει.

Αν δείτε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει, πρόκειται για μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Προσπαθούμε να είμαστε σημαντικός παίκτης. Θέλουμε να παρέχουμε εξαιρετικό περιεχόμενο για τους παίκτες μας και θα παραμείνουμε ενεργοί. Όπως είπα, είτε πρόκειται για επενδύσεις στις εσωτερικές μας ομάδες που ήδη δημιουργούν σπουδαία παιχνίδια που ο κόσμος γνωρίζει και αγαπά, είτε πρόκειται για τη δημιουργία νέων συνεργασιών.

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει όταν έρχομαι εδώ στο Τόκιο είναι οι developers. Μπορώ να συναντηθώ με τους νέους μας συνεργάτες, όπως η Kojima Productions και να μιλήσω με κάποιους από τους υπάρχοντες συνεργάτες μας στις publishing εταιρίες και σε ανεξάρτητα στούντιο, για παιχνίδια που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Αν αυτό μετατραπεί σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, δραστηριοποιούμαστε και εκεί. Έτσι, η δουλειά για εμάς δεν τελειώνει ποτέ. Βρισκόμαστε σε μια ανταγωνιστική αγορά και θέλω να διασφαλίσω ότι το Xbox θα είναι στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και του ανταγωνισμού.