Xbox για αύξηση τιμής PS5: «Εμείς δε θα κάνουμε αυξήσεις. Ο κόσμος είναι πιεσμένος»

Ο επικεφαλής του Xbox σχολιάζει την κίνηση της Sony
16 Σεπτεμβρίου 2022 23:14
Xbox για αύξηση τιμής PS5: «Εμείς δε θα κάνουμε αυξήσεις. Ο κόσμος είναι πιεσμένος»

Στις 25 Αυγούστου σας ενημερώσαμε για την επίσημη ανακοίνωση της Sony πως η τιμή λιανικής πώλησης του PS5 αυξάνεται σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Μεξικό και Καναδά.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το PS5 με το Ultra HD Blu-ray disk κοστίζει πλέον €549,99, ενώ αν κάποιος θέλει να προμηθευτεί το PS5 Digital Edition που δεν έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης δίσκων, τότε θα πρέπει να δώσει €449,99. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο εκδόσεις της κονσόλας πήραν μία αύξηση €50, από την αρχική τους τιμή.

Τώρα, την κίνηση αυτή έρχεται να σχολιάσει ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer. Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στο CNBC, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η εταιρία δεν πρόκειται να αυξήσει τώρα τις τιμές των Xbox Series X και Xbox Series S, μιας και οι καταναλωτές βιώνουν γενικότερα δύσκολες συνθήκες, με διάφορες οικονομικές προκλήσεις και αβεβαιότητα.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω μεταφρασμένο στα ελληνικά:

Μόλις πρόσφατα είδαμε τη Sony να ανεβάζει τις τιμές των κονσολών της. Είναι σε θέση η Microsoft να πει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αυξήσει τις τιμές των Xbox Series X και Xbox Series S;

Spencer: Πάντα αξιολογούμε τα σχέδιά μας καθώς βαδίζουμε προς το μέλλον. Έτσι, δε νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμβεί ποτέ. Ωστόσο, όταν κοιτάμε τις κονσόλες μας σήμερα, όπως και αναφέρατε – τα Series X και Series S, πιστεύουμε ότι η αξία που προσφέρουν είναι απίστευτα σημαντική. Μας αρέσει η θέση του Series S στην αγορά, το οποίο είναι η φτηνότερη κονσόλα μας. Τουλάχιστον οι μισοί νέοι παίκτες του Xbox οικοσυστήματος έρχονται μέσω του Series S.

Και μπορώ με σιγουριά να πω ότι εμείς δε σχεδιάζουμε αυτή τη στιγμή να αυξήσουμε τις τιμές των κονσολών μας. Πιστεύουμε ότι σε μια εποχή που οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν περισσότερες οικονομικές πιέσεις και περισσότερη αβεβαιότητα από ποτέ, δεν είναι η σωστή κίνηση από εμάς να αυξήσουμε τις τιμές των κονσολών μας αυτή την περίοδο.

Τέλος, μπορείτε να παρακολουθήσετε και σε βίντεο το εν λόγω απόσπασμα της συνέντευξης του Phil Spencer, μέσα από το σχετικό tweet που ακολουθεί.