Ο δημιουργός του Callisto Protocol ζητά συγνώμη για πρόσφατο tweet του

Που πολλοί ερμήνευσαν πως προωθεί την κουλτούρα των υπερωριών
05 Σεπτεμβρίου 2022 15:52
Ο δημιουργός του Callisto Protocol ζητά συγνώμη για πρόσφατο tweet του

Στο επίκεντρο των διαδικτυακών συζητήσεων βρέθηκε τις τελευταίες ώρες ο βετεράνος της gaming βιομηχανίας Glen Schofield και επικεφαλής της Striking Distance Studios. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για τον δημιουργό του Dead Space και υπεύθυνο για το άκρως αναμενόμενο Callisto Protocol, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί και στα Call of Duty, καθώς και σε πολλά ακόμη γνωστά IPs.

Ο λόγος ήταν ένα tweet του, το οποίο προκάλεσε έντονες αρνητικές αντιδράσεις, καθώς πολλοί ερμήνευσαν πως προωθεί την κουλτούρα των υπερωριών. Συγκεκριμένα, στο πλέον διαγραμμένο tweet, ο Schofield είχε γράψει πως η ομάδα του Callisto Protocol  δουλεύει 6 με 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 με 15 ώρες την ημέρα, χωρίς να την αναγκάζει κανείς, απλά επειδή αγαπά το project.

Η ανάρτησή του έγινε σχεδόν αμέσως viral και κατακρίθηκε ακόμη και από γνωστές προσωπικότητας της βιομηχανίας, όπως ο δημοσιογράφος Jason Schreier του Bloomberg. Κάπως έτσι, ο Schofield βρήκε λίγο αργότερα να ζητήσει συγνώμη για το tweet, το οποίο τόνισε πως ήταν λάθος.

Η αρχική δημοσίευση του Glen Schofield που προκάλεσε αντιδράσεις:

Η συγνώμη του Glen Schofield που ακολούθησε λίγο μετά:

Όποιος με γνωρίζει ξέρει πόσο παθιασμένος είμαι για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Νωρίτερα έγραψα στο Twitter πόσο περήφανος είμαι για την προσπάθεια και τις ώρες που αφιερώνει η ομάδα. Αυτό ήταν λάθος. Εκτιμούμε το πάθος και τη δημιουργικότητα, όχι τις πολλές ώρες εργασίας. Ζητώ συγγνώμη από την ομάδα για το γεγονός πως φάνηκε κάτι τέτοιο.

Για την ιστορία, το The Callisto Protocol αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

Tags: