Θα πάθετε πλάκα με αυτή τη ρεαλιστική επίδειξη γραφικών που τρέχει σε PS5 (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιάζει το νέο demo της Unity
15 Αυγούστου 2022 15:25
Θα πάθετε πλάκα με αυτή τη ρεαλιστική επίδειξη γραφικών που τρέχει σε PS5 (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο της έκθεσης SIGGRAPH 2022, η Unity έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα σύντομο teaser βίντεο από το ‘Lion’ tech demo που ετοίμασε, με στόχο να παρουσιάσει τις προηγμένες δυνατότητες real-time απεικόνισης της μηχανής γραφικών της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Lion demo τρέχει σε 4K ανάλυση και 30FPS σε ένα PlayStation 5 και αξιοποιεί διάφορα χαρακτηριστικά αιχμής της μηχανής γραφικών, όπως η δυνατότητα εξομοίωσης τριχώματος και μαλλιών με ρεαλιστικό τρόπο, χάρη στα εργαλεία της Weta Digital. Πρόκειται για μια εταιρία που εξαγοράστηκε από τη Unity στα τέλη του 2021 και πλέον οι τεχνολογίες της έχουν ενσωματωθεί.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι developers της Unity εξήγησαν πως χρειάστηκε να κάνουν σημαντικές αλλαγές για να μπορεί η μηχανή γραφικών να διαχειριστεί εκατομμύρια τρίχες ταυτόχρονα. Το νέο αυτό Hair System της Unity χτίστηκε πάνω σε έναν GPU tile-based software rasterization αλγόριθμο και υπόσχεται τόσο ρεαλιστική εξομοίωση της κίνησης του τριχώματος, όσο και ρεαλιστικά γραφικά, με anti-aliasing και physically-based σύστημα φωτισμού που αγγίζουν επίπεδα ταινίας.

Μπορεί να παρακολουθήσετε το σύντομο απόσπασμα του demo που αναρτήθηκε στο YouTube μέσα από τον player που ακολουθεί, ενώ σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε την σχετική ανάρτηση της Unity στο επίσημο blog της.